Victorie entuziasmantă pentru CSM Galați în primul test adevărat al sezonului

31
Victorie entuziasmantă obținută de hocheiștii de la CSM Galați în primul test adevărat din Campionatul Național de Seniori. În primul meci din dubla cu Steaua formația gălățeană s-a impus cu scorul 8 – 1 (0 – 0, 6 – 1, 2 – 0), în fața principalei contracandidate la un loc în semifinalele competiției interne.

După o primă repriză încheiată la egalitate, scor 0 – 0, gălățenii și-au conturat victoria în treimea secundă câștigată cu scorul 6  -1. Chiar dacă nu a marcat în prima parte gruparea gălățeană și-a creat mai multe oportunități de marca, cea mai importantă a fost irosită de Kiricenko în debutul meciului, a trimis pucul în bară. La revenirea pe gheață hocheiștii de la CSM au rezolvat meciul în primele nouă minute din treimea secundă. Scorul a fost deschis în minutul 23 de Alexandr Neznamov, din pasa lui Albert Zagidulin, ultimul a plecat pe contraatac din propria treime și i-a pasat decisiv lui Neznamov. Pentru 2 – 0 a marcat Zabludoscky, după ce Mikhail Rybalko a trimis la poartă de la linia albastră, Catrinoi a repins pucul în față, iar Zabludoscky a marcat. Reușita de 3 – 0 îi aparține lui Mikhail Rybalko, șut direct de la linia albastră a treimii steliste, iar pentru 4 – 0 a marcat Fefelov, după o pasă oferită Kiricenko. 

La scorul 4 – 0 portarul stelist Adrian Catrinoi a fost înlocuit cu Daniel Uruc. Nici cu al doilea portar Steaua nu a putut opune mai multă rezistență, Igor Fefelov a reușit dubla, după pasam primită în fașa porții de la Kiricenko. Parțialul gălățean, 6 – 0 în 19 minute a fost încheiat de Albert Zagidulin cu golul șase. În finalul treimii secunde Steaua a redus din diferență prin golul lui Lymasky. În ultima treime CSM – ul și-a conservat avantajul consistent, dar a mai și marcat de două ori, Naznamov și Kiricenko au stabilit scorul final 8 – 1, victorie care dă speranțe publicului gălățean care speră cel puțin la un loc în play – off. 
La finalul victoriei spectatorii prezenți la meci au scandat în mai multe rânduri ”Dunărea, Dunărea”, numele sub care Galațiul a cucerit de două ori Cupa României și a câștigat două campionate.
CSM Galați: Bogdan Popa – portar; 
Cătălin Berdilă, Denys Petrunkho – Denys Zabludovscky, Mikhail Rybalko – Hildebrand Szabolcs, Szocs Attila – Evgeny Emelyanenko – fundași; 
Albert Zagidulin, Alexandr Neznamov, Anton Butochnov – Vitaly Kiricenko, Aleksei Baskov, Igor Fefelov – Marius Mărcuș, Adrian Irimia, Lorincz Levente – Remus Gheorghe, Dragoș Petrică, Anton Popa – atacanți.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal