Victorie spectaculoasă pentru Avântul Vânători pe terenul Agrostar Tulucești

10
foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Spectacol total pe sinteticul de la Dunărea în derby-ul localităților limitrofe Galațiului cu reprezentare în Liga a IV-a. Nouă goluri, bare fără număr, parade de senzație ale portarilor, răsturnări de scor, goluri spectaculoase, au fost ingredientele jocului dintre Agrostar Tulucești și Avântul Vânători, din etapa a V-a, primul eșalon județean. 
Jocul de pe sinteticul de la Dunărea a debutat cu un gol spectaculos al lui Marian Cîrjă, în minutul 7, fostul fundaș dreapta de la Oțelul – cu prezențe în Liga I, este om de gol la Tulucești, (decar veritabil), iar în jocul cu echipa din Vânători a reușit o dublă.  Replica echipei din Vânători a venit prompt și a fost foarte consistentă, iar în decurs de nouă minute Avântul Vânători a trecut în avantaj și s-a desprins la 3 – 1. Alexandru Sava a egalat în minutul 12, Petrică Vintilă a marcat pentru 2 – 1, minutul 14, iar Sava a dublat avantajul în minutul 16, 3 – 1 fiind și scorul pauzei. 
La reluare, Alexandru Sava a fost ”one man show”. Decarul de la Vânători și-a continuat recitalul început în prima repriză cu alte trei reușite. Prima dată în minutul 50 Sava a trecut echipa din Vânători în avantaj de trei lungimi. Cu deficit de trei goluri gazdele de la Tulucești au mutat jocul în terenul grupării din Vânători și s-au apropiat de egalare. Marian Cârja, în minutul 55, a redus din diferență, 2 – 4, iar Gabriel Palade, minutul 60, și-a apropiat echipa la 3 – 4. După mai multe momente în care ambele echipe au irosit ocazii importante de a marca, în finalul jocului Alexandru Sava a marcat o dublă, în două minute, cu care a decis învingătoarea. În minutul 89 Sava și-a desprins echipa la 5 – 3, iar în ultimul minut regulamentar Alexandru Sava a devenit omul etapei după ce a marcat al cincilea său gol în jocul cu Tuluceștiul.  
Victoria cu Tuluceștiul, scor 6 – 3, a propulsat echipa din Vânători pe  podiumul Ligii a IV-a, locul trei, cu 10 puncte, golaveraj 14 – 7, la cinci puncte în spatele celor două echipe din fruntea clasamentului CSU ”Dunărea de Jos” și Zimbrul Slobozia Conachi. Pentru Agrostar Tulucești a fost a patra înfrângere din acest sezon, iar în clasament echipa din Tulucești este pe locul 12, din 14.    
În etapa a VI-a Avântul Vânători va juca pe teren propriu, terenul sintetic al stadionului Dunărea, cu Victoria Independența, sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 14.00, în timp ce echipa din Tulucești va juca în aceeași zi, de la ora 12.00, pe terenul liderului, CSU ”Dunărea de Jos”, stadionul Dunărea.  
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal