CSM Galați a picat restanța cu liderul

34
Echipa de rugby de la CSM Galați a încheiat sezonul regulat din Divizia Națională de Seniori cu o înfrângere. Gruparea gălățeană a pierdut, scor 3 – 19, jocul de pe teren propriu cu cei de la CS Năvodari – liderul grupei. Meciul cu CS Năvodari s-a disputat în cadrul etapei a III-a din DNS, (meciul  tur), etapă programată inițial al 29 septembrie.
La pauză constănțenii au intrat în avantaj, scor 6 – 0, după ce au transformat două lovituri de pedeapsă. Prima parte a fost economicoasă în tentative de țintă, buturile celor două echipe au fost puse în pericol de câteva ori. Pe lângă cele două lovituri de pedeapsă transformate cei de la Năvodari au mai irosit o penalitate. De partea cealaltă gălățenii s-au apropiat greoi de ternul de țintă advers, cel mai aproape a fost căpitanul Gabriel Partenie.
În partea secundă s-a jucat după aceleași coordonate, Năvodariul a început repriza cu alte două lovituri de pedeapsă, una dintre ele transformate (0 – 9). La jumătatea părții secunde gălățenii au pus presiune pe buturile adverse, Ștefan Pătrașcu a convertit în puncte prima penalitate de care a beneficiat gruparea gălățeană (3 – 9). În finalul jocului au apărut și eseurile, CS Năvodari a culcat de două ori balonul în terenul de țintă gălățean, (3 – 19), încercări netransformate, dar care i-au asigurat victoria, a șasea consecutivă în actuala ediție a DNS. La ultima fază a jocului gălățenii au forțat primul eseu din joc, dar tentativa gălățenilor nu a fost validată de arbitru.

Play – off ratat din cauza jocului rezultatelor

În urma înfrângerii cu echipa din Năvodari, CSM Galați a încheiat sezonul regulat din DNS pe locul patru, ultimul, în grupa Centru – Sud, cu șapte puncte. Gălățenii au ratat calificarea în play – off din cauza surprinzătoarei victorii, scor 8 – 7, a celor de la RC Grivița pe terenul RC Bârlad. Pentru echipa bucureșteană a fost priam victorie în deplasare din actuala ediție a Diviziei Naționale de Seniori.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal