Derby încheiat nedecis. Studenții au egalat in extremis pe terenul ”zimbrilor”

37
Cele mai bune echipe din primul eșalon județean, Zimbrul Slobozia Conachi și CSU ”Dunărea de Jos” s-au întâlnit duminică în etapa a X-a din Liga a IV-a, în derby-ul campionatului. Derby-ul, disputat pe terenul sintetic al stadionului Dunărea, s-a încheiat nedecis, scor 1 – 1, după ce la pauză echipa din Slobozia Conachi a condus cu 1 – 0.
Meciul a fost început de studenți practic de la 0 – 1. În minutul 4, gazdele, Zimbrul Slobozia Conachi, au deschis scorul, în urma unei lovituri de la 11 metri, penalitate transformată de ”Boboc” Spânache. Imediat după marcarea golului gazdele au avut șansa desprinderii, Radu a trimis cu capul puțin peste poarta lui Olaru. Oaspeții au revenit și au preluat inițiativa în joc, Grigoraș, Chiciuc, Morogan sau Blănaru au irosit șanse importante de egalare. Ultima mare ocazie a reprizei inaugurale le-a aparținut gazdelor, ”Boboc” a trimis din marginea careului în diagonală puțin pe lângă poartă.

În partea secundă studenții au forțat egalarea, în timp ce ”zimbrii”  au ieșit pe contraatacuri periculoase. ”Boboc” a irosit prima mare ocazie a reprizei secunde, din fața porții nu la putut învinge pe Olaru. Studenții au continuat în căutarea egalării, iar cu 20 de minute înainte de final misiunea le-a fost ușurată de eliminarea unuia dintre fundașii ”zimbrilor”, Antofe. Imediat Grigoraș, cel mai faultat om de pe teren, a declanșat asaltul ofensiv, prima dată a trimis cu capul peste poartă, din interiorul careului mare, Perju, din lovitură liberă a dat pe lângă poarta lui Comănescu, fundașul Daniel Morogran, urcat în careu, a trimis cu capul peste poartă. Cu șapte minute înainte de final Iulian Năpîrlică, căpitanul gazdelor,  a plecat pe contraatac, l-a întins serios pe Olaru, dar a trimis puțin peste poartă. În finalul meciului, minutul 90, imediat ce arbitrul Eduard Ioniță a arătat patru minute de prelungiri, căpitanul studenților Grigoraș preia o acțiune pe cont propriu, centrează în careu, iar fundașul Lucian Ignat a marcat cu capul din interiorul careului.Zimbrul Slobozia Conachi: Comănescu – Scutaru, Radu, Postelnicu, Năpîrlică, Moroșanu, Frunză, Antofe, Codreanu, Tudosă, Spânache. Au mai intrat: Iancu, Cazacu, Țîrțîră. Amtrenor: Florin Anghel.

CSU ”Dunărea de Jos”: Olaru – Blănaru, Ignat, Morogan, Hilohe, Moise, Popov, Chiciuc, Stancu, Țuiu, Grigoraș. Au mai jucat: Mohorîță, Perju, Ciotîrcă, Cărămidaru. Antrenor: Cătălin Savu.

”Boboc” preia conducerea în clasamentul golgheterilor

Pe lângă duelul pentru șefia din Liga a IV-a în derby s-a mai consumat un duel, cel pentru șefia în clasamentul golgheterilor. Înaintea meciului ”Boboc” și ”Grig” se aflau la egalitate cu câte 12 goluri marcate. Cu golul din debutul meciului ”zimbrul” Constantin ”Boboc” Spânache preia conducerea în clasamentul marcatorilor din Liga a IV-a cu 13 goluri, urmat de Grigoraș cu 12 goluri.

Al doilea gol încasat de studenți în zece jocuri!

Golul din debutul meciului încasat de portarul studenților Bogdan Olaru din penalty a fost abia al doilea în zece meciuri încasat de portarul studenților în acest sezon. Precedenta echipă care a marcat în poarta lui ”Oli” a fost Voința Cudalbi în etapa a III-a, joc câștigat de echipa profesorului Cătălin Savu cu scorul 2 – 1.

Studenții – avans de două puncte în clasament

Remiza cu Zimbrul Slobozia Conachi este prima din acest sezon pentru cei de la CSU ”Dunărea de Jos”. În clasamentul Ligii a IV-a studenții condu cu 28 de punte din 10 jocuri. Cei de la Zimbrul Slobozia Conachi sunt pe doi cu 26 de puncte. Pe lângă remiza din derby echipa din Slobozia a mai remizat pe terenul celor de la Gloria Ivești, echipa de pe locul trei.
În etapa a XI-a echipa din Slobozia Conachi are o misiune facilă, va juca pe terenul celor de la Viitorul Costache Negri, în timp ce studenții vor juca pe teren propriu cu Muncitorul Ghidigeni, locul 5.
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal