Iulian Apostol, despre plecările lui Damian Băncilă și Stelian Bordieanu

87
Invitat în studioul Lider Sportiv, Pro FM Lider FM, managerul executiv de la SC Oțelul, Iulian Apostol, a vorbit despre plecările lui Damian Băncilă și Stelian Bordieanu, antrenori care au părăsit echipa când era pe primul loc.
”Damian Băncilă a venit și a spus că a fost presiune și atacuri la adresa lui și a familiei lui. Evident că nu face bine nici lui, nici clubului. Știm foarte bine sportul și fotbalul, în special în România, se fac sub presiune. La Oțelul presiunea nu e asa de mare, cred că o creăm noi. Oamenii și suporterii sunt alături de club, susțin echipa, clubul în primul rând, asta e cel mai important să susțină clubul, din club fac parte mai mulți oameni”, a spus Iulian Apostol. 
Legat de recenta plecare a lui Stelian Bordieanu, Iulian Apostol a spus: ”Plecarea lui Steian Bordieanu nu a căzut bine nimănui. După cum știți, după meciul cu Buzăul, toată lumea ne-am pus speranțe că ne vom detașa și vom arăta o oarecare forță celor din seria noastră, și cred că la vremea respectivă au fost multe momente pe care nu mi le doream ținând cont că și ei au investit, dar este o echipă care vine din Liga a IV-a, lot în formare. Am trăit cu speranța că va veni Buzăul la noi și vom arăta ce club și ce forță suntem. Evident că după egalul cu Buzăul, acasă, ne aștepta un meci cu o altă echipă foarte bună, la Rădăuți, cu jucători foști internaționali, evident că luam în calcul și o eventuală sincopă la vremea respectivă și era la momentul respectiv președintele doar a transmis un semnal în cazul în care nu vom reuși să luăm cele 3 puncte ne va fi foarte greu să fim credibili față de autorități, care, vrem, nu vrem, trebuie să fim realiști, susțin bugetul echipei în proporție de aproape 70%  și nu este simplu să te poți justifica în momentul când nu ai rezultate. Este foarte greu să te duci să-i convingi, pentru că municipalitatea, oamenii din aparatul de conducere al municipiului Galați și ei trebuie să justifice în fața populației și nu poți să dai niște bani acolo unde nu se performează. Evident că la vremea respectivă Stelian a simțit-o ca pe o ofensă, ca pe o amenințare, dar nu a fost o amenințare. Stelică este un băiat inimos, un om  care își dorește, dar nu suntem perfecți. Eu dacă eram Stelian Bordeianu i-aș fi spus: ”domnule președinte, eu mă duc să mai iau trei puncte, vă rog frumos după ce iau trei puncte să nu ne auzim decât în iarnă”. Așa era normal, se întâmplă să vină un președinte la euforie, la supărare, să aibă o reacție. Însă, este foarte important să și lupți. Trebuia să-l confrunți pe domnul Moisescu: ”domnule Moisescu eu vă demonstrez că mă duc acolo, iau trei puncte, și până în iarnă nu mai discutăm de parcursul echipei, pentru că de asta sunt aici, de asta mi-am luat angajamentul, e normal să am măcar șase luni după care să tragem linie”, așa trebuia, cred eu. E ușor să spui gata renunț, plec, și încep să apară anumite divergențe în opinii, care nu face bine nici persoanei în cauză, nici clubului, nici opiniei publice care citește, aparatului care conduce, oameni din Consiliului Local”, a încheiat Iulian Apostol. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal