Meciul noilor generații

321

Acum nu mult timp, a fost o vreme în care baschetul era fenomenul sportiv cel mai fierbinte în Galați. Phoenix umplea Sala Sporturilor meci de meci și reușea să pună zâmbete pe fețele tuturor celor prezenți datorită evoluțiilor sale. De cele mai multe ori nici nu conta rezultatul final. Conta doar starea de bine răspândită în jur. De la copii de câțiva anișori, până la oameni maturi, cu toții o simțeau la fel.

Situația s-a schimbat un pic din cauza unor factori ce nu țin de lupta de pe parchet a jucătorilor. Sportiv, Phoenix, echipa de baschet a orașului, și-a câștigat locul în elită. A venit o perioadă grea, confuză, culminată cu plecarea principalului motor al baschetului în Galați – Florin Nini.

Foto: Sportul Ilustrat

Totuși, cu multe dificultăți întâmpinate, cu teribila criză de timp, cu neîncrederea multor oameni din fenomen, a ieșit la iveală un proiect care să ducă mai departe tradiția baschetului în Galați. Phoenix continuă drumul în Liga Națională, doar că trebuie să facă acum ceea ce a învățat cel mai bine să facă în cei 18 ani de existență – să ia munca de la capăt! De această dată, alături de Phoenix sunt alte două entități bine venite în sprijinul fenomenului sportiv – CSM și CSU.

S-a creat o echipă frumoasă, un nucleu de jucători care lasă multe picături de transpirație pe parchetul de joc atât la antrenamente, cât și la meciuri oficiale. Sunt mulți tineri gălățeni în echipă, câțiva jucători străini de la care au ce învăța ai noștri, doi juniori de talia naționalei și căpitanul Corpodean – care să aducă echilibrul în echipă prin experiența sa.

Foto: Sportul Ilustrat

Oameni care umpleați Sala Sporturilor în trecut, încă avem baschet la Galați! Acesta e primul mare câștig. Al doilea e că ne așteaptă un meci de importanță deosebită, cu girul spectacolului specific baschetului. Și e la îndemâna noastră, a tuturor, să ne susținem echipa. Avem meci ca o finală, CSM Phoenix CSU Galați – CSM Tg. Mureș. Miza e locul 1 din Grupa C, care permite avansarea în fazele superioare ale Ligii Naționale. În tur, când în echipa noastră abia făceau cunoștință unii cu alții, s-a impus trupa din Tg. Mureș la cinci puncte diferență. Acum avem nevoie de un succes la o diferență de minimum cinci puncte pentru a duce lupta cu șanse reale până la capăt.

Avem baschet. Avem spectacol. Avem entuziasm. Avem o nouă generație. Avem șanse. Avem speranțe. Avem perspective. Avem calitate. Avem încredere. Avem miză. E meciul nu doar pentru tânăra generație a lui Stan și Grecu, e meciul pentru toate generațiile de baschetbaliști care vin din urmă. Marți, 4 Decembrie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor Dunărea.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal