United câștigă derby după derby. Campioana, Informatica Timișoara, ultima victimă

37
 
 
Vicecampionii de la United și-au trecut în cont încă o victorie importantă în lupta pentru titlu din Liga I. După victoriile cu Imperial Miercurea Ciuc sau Autobergamo Deva, United s-a impus și în derby-ul de titlu cu Informatica Timișoara. La final scorul a fost 3 – 1 pentru United, după ce la pauză Informatica a intrat în avantaj, scor 1 – 0. 
 
Pe fondul dominării gălățene oaspeții au deschis scorul în minutul opt, în urma unei pase greșite la construcție a gălățenilor. În prima parte egalarea a fost încercată în mai multe rânduri de vicecampioni, Coco și Crăciun au fost cei mai insistenți. La reluare, în minutul 5, brazilianul Kailom Borges a egalat cu o execuție acrobatică din fața porții. Replica oaspeților a venit la patru minute, în urma unui contraatac, au trimis mingea în bara transversală a gălățenilor. Pe contră United s-a desprins la 2 – 1 după golul marcat de antrenorul  –  jucător Florin Igant, cel care, din postura de jucător, a avut un aport esențial pentru victorie. La scorul 2 – 1 celălalt antrenor jucător, Robert Lupu, a scos portarul, Mimi Stoica a preluat tricoul distinctiv de portar cu sarcini ofensive. Decizia lui Lupu s-a dovedit de bun augur pentru United, după câteva secunde Nuno Coco a interceptat o minge din propriul teren și a marcat în poarta goală a timișorenilor. Victoria gălățenilor putea fi chiar 4 – 1, în ultimul minute Florin Ignat a trimis din propriul teren înspre poarta goală, dar mingea a trecut puțin pe lângă.       
 
United: Welington Silva  – portar;
 
Viorel Cojoc, Constantin Burdujel, Andrei Crăciun, Andrian Lașcu;   
 
Florin Ignat, Rafinha, (Octavian Cireș), Kailom Borges, Nuno Coco; 
 
Ovidiu Tudose, Vasile Boubătrân, Cosmin Petică, Ionuț Păduraru. 
 

United – singura echipă fără înfrângere din Liga I

După ce s-au disputat șapte din cele nouă etape din turul Ligii I, sezonul regulat, United este singura echipă fără înfrângere, după ce Informatica a pierdut sâmbătă în Polivalentă. În clasamentul la zi din Liga I United este lider cu 16 puncte, iar în clasamentul de drept, după rezultatele înregistrate pe teren, gruparea gălățeană conduce cu 19 puncte. 

Marți, 6 noiembrie, de la ora 18.00, la Polivalentă, United va juca ultimul meci de pe teren propriu din tur, contra celor de la Gloria Buzău. Turul sezonului regulat va fi încheiat de United la 12 noiembrie, cu jocul de pe terenul celor de la Dunărea Călărași.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal