”Zimbri” versus studenți, duminică în derby-ul campionatului din Liga a IV-a

26
foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat
Campionatul primului eșalon județean, Liga a IV-a, are programat duminică meciurile din etapa a X-a. Capul de afiș al etapei este derby-ul campionatului dintre cele două contracandidate la titlu Zimbrul Slobozia Conachi, vicecampionii en – titre și deținătorii Supercupei, și campionii en – titre CSU ”Dunărea de Jos” Galați. Derby-ul se va disputa pe terenul sintetic al stadionului Dunărea, duminică, cu începere de la ora 12.00. 

A cincea confruntare din istorie 

 

Duelul de sâmbătă va fi al cincilea dintre cele două echipe din istorie, precedentele trei au fost în ediția trecută de campionat, iar al patrulea a fost chiar deschiderea actualului sezon. Sezonul trecut studenții au câștigat meciul de pe teren propriu, din tur, cu scorul 2 – 1, iar returul, disputat la Galați, pe sinteticul de la Siderurgistul, cu echipa din Slobozia Conachi gazdă, s-a încheiat la egalitate scor 3 – 3. Tot sezonul trecut adversarele de duminică s-au duelat pentru trofeul fazei județene a Cupei României, iar studenții au câștigat cu scorul 3 – 1, după prelungiri. Al patrulea duel dintre cele două echipe s-a consumat în deschiderea actualului sezon, iar echipa din Slobozia Conachi s-a impus cu scorul 11 – 10, după executarea loviturilor de departajare. 

Duel la vârf și în clasamentul golgheterilor 

Pe lângă duelul pentru primul loc în clasament, în jocul de duminică se vor confrunta și cei mai buni doi marcatori din Liga a IV-a, Adrian Grigoraș de la studenți și Constantin ”Boboc” Spînache, de la Zimbrul Slobozia Conachi. În primele nouă etape din actuala ediție a Ligii a IV-a cei doi au marcat câte 12 goluri, mai multe detalii despre clasamentul golgheterilor aici. ”Boboc” este deținătorul titlului de golgheter
al campionatului Ligii a IV-a, după cele 52 de goluri marcate sezonul trecut pentru
Zimbrul Slobozia Conachi. Remarcabilă este performanța de sezonul trecut
când ”Boboc” a marcat zece goluri în victoria 15 – 0 a ”zimbrilor” cu
Juventus Toflea. 

Studenții – avans de două puncte în clasament

Derby-ul de duminică este abordat de gruparea studențească de pe prima poziție în clasament cu două puncte mai mult decât adversarii din Slobozia Conachi. Studenții au maximum de puncte în acest sezon, 27 de puncte în cele nouă jocuri disputate, golaveraj 36 – 1. Gazdele de la Slobozia Conachi sunt pe doi în Liga a IV-a cu 25 de puncte, golaveraj 52 – 13, în acest sezon vicecampionii au făcut un pas greșit în remiza, scor 3 – 3, de la Ivești, cu Gloria. 
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal