Avântul Valea Mărului – campioana turului cu lotul format într-o săptămână!

460

După un sezon și jumătate petrecut în Liga a III-a, Avântul Valea Mărului a revenit în fotbalul județean, de la nivelul cel mai de jos, Liga a V-a. Despre începuturile campioanei de iarnă din Liga a V-a, remarcații, decepțiile primei părți de campionat, meciul cel mai greu sau condițiile în care se joacă în Liga a V-a, am vorbit cu antrenorul vălmărenilor, Gheorghiță Popa.

”Am format lotul în mai puțin de o săptămână și jumătate”

-Cum au fost începuturile campioanei de toamnă/iarnă în Liga a V-a?

-Având în vedere felul cum am început, și mă refer strict la alcătuirea lotului, ținând cont de timpul extrem de scurt, (două săptămâni), până la începerea campionatului, având un singur jucător la acel moment. În mai puțin de o săptămână și jumătate am reușit să aducem jucători pentru formarea lotului. A fost o muncă infernală pentru că trebuiau identificați jucătorii, efectuate procedurile de transfer, legitimați și vizita medicală. Cu toate astea am reușit să facem și câteva jocuri amicale, lucru absolut necesar pentru a putea forma un prim 11, ținând cont de calitățile fiecărui jucător în parte. Din acest punct de vedere am început cu un handicap destul de mare ca și echipă, ca și grup, în ceea ce privește relațiile de joc și omogenizarea.

-Care ar fi jucătorii remarcați, dar dezamăgirile ?

-Țin să remarc toți jucătorii angrenați, toți au pus umărul mai mult sau mai puțin la ce s-a realizat în prezent. Având în vedere decepțiile la acest moment nu este cazul de așa ceva.

-Cel mai bun joc din tur ?

-Aș putea bifa mai multe jocuri, dar zic că ar fi două jocuri de punctat. Este vorba de jocul din deplasare, de la Schela și jocul de pe teren propriu contra celor de la Cișmele. În ambele jocuri am simțit nevoia să felicit jucătorii atât pentru jocul prestat cât și pentru rezultat.

”Unele echipe își dau viața pe teren când joacă contra noastră!”

– Jocul cel mai greu ?

-Aici pare oarecum mai delicat pentru că diferența nu este dată de factorul fotbalistic, din păcate. Sunt unele echipe care când joacă contra noastră își dau viața pe teren, (acum ori niciodată), joacă cu o răutate și încrâncenare duse la extrem, care, după părerea mea, nu are ce căuta la fotbal și mă refer la atacuri extrem de dure, intrări grosolane și un limbaj sub nivelul mării. Ce este și mai tragic este că de la margine cel care conduce echipa, și alții de pe banca de rezerve, instigă, încurajează toate aceste aspecte negative transformând totul într-o luptă, într-un măcel, uitând efectiv faptul că în teren sunt două echipe care practică un sport și că cel mai bun câștigă. În acest context jocul de la Tudor Vladimirescu l-aș cataloga drept cel mai greu. Pe o vreme câinoasă, cu o ploaie măruntă și rece, un teren mocirlos și un adversar parcă scăpat din lanțuri am încercat să ne facem jocul obișnuit. Au apărut probleme la acomodare pentru jucătorii noștri, care, dacă în primele 20 de minute marcam în urma a cel puțin trei ocazii clare lucrurile se așezau și adversarii deveneau mai ponderați. Ocazii au fost, dar nu am reușit să marcăm, iar la pauză am intrat cu 0-0, moment în care adversarul a început să spere și să devină din ce în ce mai curajos, bineînțeles ”încurajați” de la margine de cei ce conduceau echipa, (intră, rupe-l, limbaj vulgar, intrări în teren peste arbitru). În repriza a doua am intrat mai motivați, făcând și o schimbare, și ușor am început să controlăm jocul, au apărut ocaziile de gol, s-a ratat foarte foarte mult, într-un final am marcat și lucrurile au început să se așeze. Într-un final am câștigat jocul într-o atmosferă poate mai urâtă decât vreme de afară. Una peste alta consider că a fost cel mai urât joc în care prestația jucătorilor noștri a fost slabă, parcă nu destul de concentrați. Ținând cont de toate aceste aspecte, consider că avem calitate și asta o dovedește și rezultatul final, chiar și în aceste condiții vitrege și de neimaginat.

Crearea unui grup unit, un prim obiectiv pentru anul viitor

-Care sunt așteptările de la anul 2019?

-Îmi doresc în primul rând să im sănătoși cu toții, să continuăm, cel puțin, pe aceeași linie, și spun asta pentru că la anumite capitole nu stăm foarte bine. Și mă refer strict la mentalitate, crearea unui grup unit, a unei familii în adevăratul sens al cuvântului. Toate aceste aspecte, coroborate cu calitatea individuală a jucătorilor, ne fac mult mai puternici, lucru care ne dă încredere, dând astfel o altă nuanță jocului. Din punctul meu de vedere, sunt lucruri imperios necesare pentru a putea merge mai departe și de la joc la joc să fim într-o creștere continuă.

-În concluzie?

-În plan sportiv a fost un an bun, având în vedere rezultatele obținute și poziția din clasament. Pentru asta țin să mulțumesc conducerii clubului, domnului primar, domnului viceprimar, tuturor celor care sunt în jurul echipei, bineînțeles jucătorilor care, cu bune, cu rele, au reușit, într-o oarecare măsură, să se ridice la nivelul așteptărilor. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc în mod special suporterilor și la toată suflarea vălmăreană care vine meci de meci și sunt lângă noi.

Avântul Valea Mărului a dominat categoric turul campionatului Ligii a V-a. După 12 jocuri disputate vălmărenii au 36 de puncte, maximum, golaveraj 67-6, 11 puncte mai mult decât echipa de pe locul doi.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal