CSM Galați debutează miercuri în Cupă cu ”finala pentru finală”

563
Photo by Matthew Fournier on Unsplash

Cu un parcurs de senzație în Campionatul Național de Seniori, hocheiștii de la CSM Galați vor susține, începând de miercuri, meciurile ediției 2019 din cealaltă competiție organizată de Federația Română de Hochei pe Gheață, Cupa României.

În acest an Cupa se va desfășura la Miercurea Ciuc și Cârța, în organizarea Sport Club Miercurea Ciuc. La actuala ediție a Cupei cele șapte echipe din Campionatul Național de Seniori au fost împărțite în două grupe. Hocheiștii de la CSM vor juca în grupa de patru echipe, iar adversarele vor fi: Corona Brașov, Steaua București și HC Marton Aron Sândominic. În cealaltă grupă vor juca: SC Miercurea Ciuc, ACSH Gheorgheni și Sportul Studențesc.

Gălățeni vor începe competiția cu un meci de totul s-au nimic. Miercuri, de la ora 19.00, la Miercurea Ciuc, CSMG va întâlni Corona Brașov în ”finala” grupei. Echipa care se va impune miercuri va fi ca și calificată în finală. Cele două adversare de miercuri s-au întâlni la finalul săptămânii trecute în două jocuri la Galați, iar CSM s-a impus cu 6-3 și 4-2. În clasamentul Campionatului Național cele două adversare de miercuri sunt cele mai bine clasate, Corona este pe doi, 53 de puncte, 22 de jocuri, CSM-ul gălățean este pe trei cu 37 de puncte, 13 jocuri, Steaua este pe cinci, 18 puncte, 23 de jocuri, iar CSHC Marton Aron este pe șase fără puncte în 14 jocuri.

A doua zi, joi, 20 decembrie, de la ora 19:30, CSM Galați va juca cu cei de la ACSH Marton Aron Sândominic, la Cârța, de altfel, gruparea harghiteană își dispută jocurile de pe teren propriu chiar la Cârța. Va fi un duel în premieră între cele două echipe nou înființate în acest sezon.

Grupa va fi încheiată de CSMG cu jocul de la Miercurea Ciuc contra celor de la Steaua, 21 decembrie, ora 15:30. În actuala ediție a Campionatului Național de Seniori CSM Galați a învins de patru ori, din patru jocuri, Steaua, 8-1 și 9-3, la Galați, 7-4 și 9-1 la Târgu Secuiesc, locul unde își desfășoară meciurile de pe teren propriu în acest sezon Steaua.

După o zi de pauză câștigătoarea grupei va juca finala Cupei, cu câștigătoarea din cealaltă grupă (SC Miercurea Ciuc, ACSH Gheorgheni, Sportul). Finala se va disputa duminică, 23 decembrie, la ora 19.00, la Miercurea Ciuc.

Deținătoarea trofeului Cupei României este Sport Club Miercurea Ciuc. Finala de sezonul trecut a fost câștigată de harghiteni după ce au învins cu scorul 5-1 Corona Brașov. Turneul Cupei României s-a desfășurat la Galați, iar Dunărea a încheiat pe locul patru, după ce a cedat finala mică cu scorul 6-5 în fața celor de la Progym Gheorgheni.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal