CSM Galați trece spectaculos de Corona Brașov, după o ultimă treime de senzație

491

Primul duel din cele două programate în acest final de săptămână la galați cu vicecampionii de la Corona Brașov a fost câștigat de hocheiștii de la CSM Galați cu scorul 6-3, după un meci cu mai multe egalități și răsturnări de scor.

CSM a intrat în avantaj 1-0 după prima repriză. Golul a fost marcat destul de rapid, minutul 4, Neznamov, din zero grade a deschis socrul. Imediat după marcarea golului ploaia de plusuri s-a abătut asupra gheții gălățene, câteva sute de jucării au fost aruncate de spectatori pe gheață în cadrul acțiunii ”Crăciunul pentru toți” a clubului gălățean. La trei minute distanță Baskov a ratat desprinderea la 2-0, a trimis în bară. Kiricenko si Neznamov au irosit alte șanse de 2-0, de fiecare data a scos Polc. Brașovul putea egala spre finalul reprizei, dar Popa a scos din situație de singur cu doi adversari în față.

În partea secundă cele două echipe și-au împărțit momentele de dominare. CSM a avut inițiativa în prima jumătate, Brașovul a încheiat treimea secunda cu două goluri marcate. CSM nu a concretizat ce a avut, chiar și un moment de power play, Corona a egalat cu 7.41 înainte de final, și a trecut în avantaj cu 3.54. CSM a mai ieșit din propria treime spre final, Zagidulim a avut două oportunități de egalare.

Ultima parte s-a încheiat cu un neverosimil 5-1 pentru CSM. Gălățenii au intrat deciși să tranșeze jocul în favoarea lor, iar Zagidulin, în primul minut al treimii, din fața porții, a irosit prima ocazie importantă. La câteva zeci de secunde distanță Baskov a egalat la doi, după ce a driblat un adversar în fața porții. Kiricenko a ratat desprinderea, lansat de Zagidulin pe contraatac în prima fază, dar la una din următoarele faze trece CSM în avantaj 3-2. Zabludovscky a trimis la poartă din lateral, pucul a căzut în fața porții, iar Kiricenko a marcat. Ultimele cinci minute ale jocului au avut o desfășurare spectaculoasă. Cu 4.40 minute rămase de jucat Corona a egalat la trei, moment al jocului în care evolua în inferioritate numerică. CSM a revenit la conducere, 4-3, cu 3.17 minute rămase de jucat, Zagidulin a trimis în poarta lui Polc din centru dintre cercurile de angajament, după o pasă primită de la Yemelyanenko. Victoria gălățeană a fost asigurată când mai erau 1.56 minute de joc, CSM-ul a recuperat pucul în treimea adversă, Kiricenko, Baskov și Fefelov au plecat pe contraatac, iar ultimul a marcat pentru 5-3. Cu 1.30 banca tehnică a echipei din Brașov a solicitat time-out, la reluare portarul Polc rămâne pe bancă, ”lupii” au atacat în șase, iar Baskov, din două încercări a trimis în poarta goală pentru 6-3.

CSM Galați: Bogdan Popa, Bers Szilard – portari;

Mikhail Rybalko, Denys Zadludovsky – Evgeny Yemelianenko, Denys Petrukhno – Hildebrand Szabolcs, Cătălin Berdilă – fundași;

Vitaly Kiricenko, Alexei Baskov, Igor Fefelov – Albert Zagidulin, Anton Butochnov, Alexandr Neznamov – Pal Zsombor, Adrian Irimia, Marius Mărcuș – atacanți.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal