CSM Phoenix CSU – favorită la calificarea în Grupa Galbenă LNBM

262

Echipa masculină de baschet CSM Phoenix CSU conduce în Grupa C a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gruparea gălățeană este prima în grupa a treia cu bilanțul general 14/1, toate cele 14 victorii au fost obținute consecutiv de formația gălățeană.

Trei meciuri în șase zile

CSM Phoenix CSU mai are de jucat trei meciuri până la finalul Grupei C, iar dacă își va păstra poziția de lider la finalul grupei va juca în Grupa Galbenă, (locurile 7-12), faza a doua a Ligii Naționale.

Toate cele trei meciuri se vor juca în decurs de șase zile. Prima dată, duminică, 6 ianuarie, de la ora 18.00, la ”Polivalentă”, formația gălățeană va juca cu CSM Focșani, locul 5, 8/6 la general, peste trei zile, miercuri, 9 ianuarie, gălățenii se vor deplasa la Cluj-Napoca pentru jocul cu ”U”, echipa de pe ultimul loc cu 0/15, iar Grupa C va fi încheiată cu un joc pe teren propriu, sâmbătă, 12 ianuarie, cu un joc contra celor de la ACS Târgu Jiu, locul 4 cu 9/5 la general.

Câștigarea Grupei C, și calificarea în Grupa Galbenă, este și obiectivul echipei gălățene.

”Noi tindem către locul unu în Grupa C, poziție  care ne-ar da posibilitatea să egalăm performanța din ultimii ani a Phoenix – ului. dacă vom fi pe primul loc în Grupa C vom merge în partea a doua, începând din ianuarie, vom fi cu locurile 7 – 8 din prima grupă și primele trei din grupa a doua ”, a spus șeful secției de baschet de la CSM Galați, Florin Atanasiu, la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM.

Prin calificarea în grupa galbenă, (locurile 7 -12), și posibilitatea de a lupta pentru un loc în play-off, gruparea gălățeană ar egala performanța de sezonale trecute a echipei masculine Phoenix.

”Atunci am evolua exact unde evoluam pentru cele două locuri de play – off în fiecare an. În ianuarie – februarie – martie, când avem meciurile decisive pentru play – off, pe care l-am obținut de două ori în ultimii trei ani. Dacă suntem pe primul loc, vom fi exact unde am fost și anul trecut”, a mai spus  Florin Atanasiu.

Dinamo, Steaua sau Timișoara – adversarele din Grupa Galbenă

Alături de câștigătoarea Grupei C în Grupa Galbenă vor mai evolua echipele clasate pe locurile șapte și opt din Grupa A, prima grupă valorică, dar și primele trei din Grupa B, a doua grupă valorică.

Cu trei etape înainte de finalul fazei I în Grupa A locurile care duc spre grupa galbenă sunt ocupate de Dinamo, locul 8, cu 0/11 la general, și Steaua, locul 7. Cei de la Steaua au același număr de victorii cu SCM Timișoara, iar echipa care va juca în grupa galbenă se va decide în urma jocului din 29 decembrie, de la București.

Din GVB în Grupa Galbenă vor evolua: CSM Mediaș, CSO Voluntari și ABC Constanța. Cea de a patra echipă din Grupa B, Cuza Sport Brăila a pierdut contactul cu celelalte echipe, după ce a disputat zece jocuri bilanțul echipei din Brăila este 0/10.

În Grupa galbenă meciurile se vor disputa după sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, iar la final primele două clasate vor obține calificarea în play-off.  Meciurile din play-off se vor disputa după  sistemul trei victorii din cinci jocuri.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal