”Mânjii” Galațiului au detronat vedetele Mureșului!

145

Meciul noilor generații, meciul de care depindea, în mare măsură, câștigarea grupei a treia din LNBM a fost câștigat de CSM Phoenix CSU într-o manieră entuziasmantă în fața celor de la CSM Târgu Mureș.

Chiar dacă au avut în față o echipă înțesată cu vedete, din rotația Mureșului au făcut parte jucători cu multe sezoane în LNBM, precum: Santa, Martinici, Solopa sau Kalve – ultimul trecut chiar și pe la Phoenix, ”mânjii” Galațiului s-au impus fără emoții în disputa pentru șefia grupei cu cei de la CSM Târgu Mureș, scor 96-89.

După un prim sfert încheiat cu un deficit de o posesie, scor 20-22, gălățenii au intrat mai bine în al doilea parțial, iar la prima acțiune acțiune au egalat la 22. Imediat triplele lui Vlad și Dukity au distanțat gruparea gălățeană la două posesii. Egalul 22 din debutul sfertului doi a fost ultimul moment de echilibru din joc, gruparea gălățeană a continuat desprinderea, iar cu patru minute înainte de pauza mare Miller a marcat o triplă, pe sirenă, și a distanțat Phoenix la +10.

Plus zece Phoenix nu a fost ecartul maxim din sfert, cu 30 de secunde rămase pe tabelă gălățenii s-au distanțat +14 avantaj, scor 47-33. Dukity și Voinescu au excelat pe parcursul celui de la treilea parțial cu aruncările de afară, iar a treia secvență a fost încheiată de Phoenix cu avantaj consistent, +17, scor 69-52. Emoțiile au apărut pe finalul jocului, ce-i drept firave.

În debutul ultimul parțial Perovic, cu puncte marcate și din interior, dar și de afară, a ridicat avantajul gălățenilor la +20, cel mai mare din meci. În final mureșenii au redus din diferență și s-au apropiat amenințător. În pericol nu era victoria, emoțiile erau pentru un succes la mai mult de cinci puncte cu care Phoenix prelua conducerea în grupă. Cel mai aproape Mureșul s-a apropiat cu 1.37 la doar două posesii, scor 90-82, sau cu 23 secunde rămase de jucat, scor 95-86, dar Djordjevic și Perovic au menținut ecartul gălățenilor intact.

Cel mai bun marcator de la Phoenix a fost Phillip Miller cu 25 de puncte, americanul a fost secundat de Perovic cu 24 de puncte, muntenegreanul a încheiat jocul aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru Phoenix au mai marcat: Dukity 16p (4×3), Djordjevic 14p, Voinescu 7p, Vlad și Coropodean câte 5 puncte.

CSM Phoenix CSU Galați preia conducerea în Grupa C a Ligii Naționale cu 9/1 la general, urmată de CSM Târgu Mureș cu același bilanț 9/1. Pentru Phoenix urmează un meci în Harghita, cu cei de la CSM Miercurea Ciuc, 8 decembrie, urmând ca la 12 decembrie, să joace pe teren propriu cu CSM Sighetu Marmației.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal