Romeo Buteseacă – cel mai bun marcator din Liga a V-a după meciurile din tur

409

Revenită în fotbalul județean de la nivelul cel mai de jos, Liga a V-a, Avântul Valea Mărului a încheiat prima parte din al doilea eșalon județean cu un bilanț 12-0, (12 victorii), golaveraj 67-6.

Cel mai bun marcator al echipei vălmărene, și implicit al campionatului celui de al doilea eșalon județean, a fost Romeo Buteseacă. Veteranul de 40 de ani a marcat 21 din cele 67 de goluri ale vălmărenilor din tur.

În două jocuri din cele 12 etape disputate din tur nu a marcat Romeo Buteseacă, în prima etapă cu cei de la Avântul Matca și în ultima etapă a anului pe terenul celor de la Inter Tudor Vladimirescu. Remarcabilă este performanța din jocul de la Hanu Conachi, acolo unde Romeo Buteseacă a marcat cinci din cele șapte goluri ale Avântului.

Celelalte reușite ale lui Buteseacă au fost împărțite astfel: triple cu ACS Lascăr Schela, Prutul Vlădești și Mălina Smârdan, duble în jocurile cu Foresta Șendreni și Flacăra Pechea, câte un gol cu viitorul Umbrărești, Siretul Piscu, Voința Cișmele.

Antrenorul de la Avântul Valea Mărului, Gheorghiță Popa, apreciază evoluțiile lui Buteseacă, mai ales disponibilitatea lui de a evolua pe posturile deficitare din echipă.

”Având în vedere evoluția fotbalistului Buteseacă Romeo, pot spune că, de la meci la meci, dă dovadă de concentrare maximă încercând să se autodepășească dovedindu-se a fi într-o reală formă și creștere de la un meci la altul. Un lucru e clar pentru mine – merite au toți băieții, este un sport de echipă și aici câștigă echipa, încercăm de la joc la joc să devenim un grup unit, o familie. Jucătorii formează echipa și echipa scoate în evidență jucătorii”, ne-a spus Gheorghiță Popa.

În clasamentul marcatorilor din Liga a V-a fostul jucător de la Oțelul (FC și SC) este secondat de colegul său Cosmin Gârleanu. În cele 12 etape disputate din prima parte a Ligii a V-a Gârleanu a marcat de 16 ori.

Top zece, plus unu, marcatori din Liga a V-a, după primele 12 etape este completat de: Ionuț Adrian Tufă, Prutul Vlădești, 10 goluri, George Dragoș Popa, Flacăra Pechea, 10 goluri, Sorin Ivasc, Inter Tudor Vladimirescu, 9 goluri, Claudiu Dragomir, ACS Lascăr Schela, 9 goluri, Mihai Zotalis, Viitorul Umbrărești, 7 goluri, Marian Stroiu, Flacăra Pecea, 7 goluri, Neculai Patulia, Foresta Șendreni, 7 goluri, Robert Ion Stoica, Mălina Smârdan, 7 goluri, Alexandru Georgescu, Voința Cișmele, 7 goluri.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal