5 greșeli pe care orice parior iscusit trebuie să le evite

Orice parior își dorește să facă tot ce poate pentru a-și mări șansele de reușită, însă majoritatea pariorilor din România ignoră câteva dintre ingredientele care au potențialul de a duce către succes. Fie că este vorba despre bilete nerealiste sau despre ignorarea bonusurile fără depunere la pariuri online, este clar că pariorii din țara noastră nu respectă regulile de bază ale pariorilor de top. De aceea, ne-am propus să precizăm cele 5 dintre cele mai des întâlnite greșeli, cu scopul de a vă îndruma către soluții viabile și către rezultate mai bune la pariuri sportive.

Ai așteptări nerealiste și joci bilete cu șanse minime de reușită

Dacă vrei să joci la pariuri ca să câștigi peste noapte suficienți bani încât să-ți cumperi o casă și o mașină, înseamnă că nu ai înțeles scopul acestui fenomen. Practic, pariurile sportive se diferențiază de jocul de 6 din 49 tocmai prin faptul că la pariuri sportive poți juca pariuri cu șanse mari de reușită.

Ideal este să joci pariuri individuale, iar dacă nu este pe gustul tău, distrează-te jucând bilete realiste, care să aibă cel mult 5 pronosticuri și o cotă totală mai mică de 5.50. În acest mod, vei juca bilete cu probabilități mult mai mari de reușită și implicit, pe termen lung vei avea o rată de câștig mult mai bună decât dacă joci bilete la pariuri cu 10, 15 sau 20 de pronosticuri. Testează, ține o evidență și te vei convinge singur de asta!

Nu analizezi suficient meciurile și dai vina pe ghinion

Norocul și ghinionul fac parte din lumea sportului, însă acest lucru nu înseamnă că pariorul nu poate contracara pe termen lung momentele de neșansă. De altfel, majoritatea pariorilor profesioniști joacă bilete individuale cu miză fixă, lucru care le permite ca, pe termen lung, după mii de pariuri, rezultatele lor să nu depindă de noroc sau ghinion, ci de calitatea ponturilor stabilite.

Pentru a trece cu un pas înaintea mulțimii, pariorul trebuie să-și acorde suficient timp pentru a analiza orice partidă înainte de a stabili un pronostic. Că este nevoie de 30 de minute sau de 3 ore, nu este foarte relevant, însă ceea ce contează este ca pariorul să-și ia toate datele și să urmărească toate știrile și informațiile care i-ar putea fi de folos în stabilirea predicției înainte de a o juca. De aceea, este de datoria ta să înveți cum se face o analiză și să nu te grăbești niciodată când vrei să pariezi. Mai bine analizezi meciurile cu o zi sau două în avans, decât să iei decizii pripite, fiind constrâns de timp.

Nu profiți de cotele, bonusurile și ofertele de la pariuri online

Nu te gândi că toate bonusurile și ofertele oferite de casele de pariuri sportive online sunt păcăleli, pentru că vei rata o șansă uriașă de a-ți mări șansele de reușită. Este indicat să studiezi piața pariurilor online și să cunoști toate ofertele operatorilor licențiați, pentru a putea profita de punctele forte ale fiecărei agenții. În același timp, trebuie să compari mereu cotele înainte de a plasa un pariu, pentru a le juca la casa care îți propune cel mai valoros coeficient pentru respectiva predicție.

Și dacă este să o luăm și mai simplu, până la urmă nu riști absolut nimic atunci când revendici un bonus fără depunere la pariuri online. O astfel de promoție nu este făcută pentru a-ți dona câțiva zeci de lei, ci pentru a-ți oferi ocazia de a te familiariza cu platforma și ofertele unui nou operator.

Folosești funcția Cash Out fără să ai o strategie în acest sens

Credeai că operatorii de pariuri online au introdus această facilitate pentru a-și micșora profitul? Ei bine, te-ai înșelat! Treaba este simplă: atunci când închizi un pariu, practic joci un pariu contrar celui pus inițial, și astfel plătești din nou comisionul pe care operatorul îl oprește din cotele fiecărui pariu. Din acest motiv, dacă ai face Cash Out la toate pariurile jucate, ar fi matematic imposibil să mai poți ieși vreodată pe plus. Asta nu înseamnă că această funcție nu îți poate fi de folos în anumite momente, ci doar că trebuie să conștientizezi acest lucru și să-ți faci o strategie clară dacă vrei să închizi pariurile pe care le vei juca.

Nu este rău să-ți închizi pariul în tentativa de a mai salva ceva dintr-un bilet care pare că se va încheia necâștigător și nici să încerci să oprești un pariu pentru a încasa o parte din profit înainte de deznodământul unei partide. Totuși, asigură-te că-ți faci o regulă în acest sens și că respecți acel tipar cu sfințenie, pentru că altfel riști să te sabotezi. Mare atenție însă, pentru că pariorii știu că această funcție poate da dependență!

Nici tu nu știi ce sume vei paria mâine…

Dacă felul în care stabilești mizele pe care urmează să le joci se aseamănă cu „Ala, bala, portocala”, poți să fii sigur că oricât de bune vor fi ponturile pe care le alegi, rezultatele tale la pariuri sportive vor fi bazate în mare parte pe noroc și nu pe știință.

Remediul pentru o astfel de abordare hazardată este alegerea sau conceperea unor strategii de gestionare a bugetului și a mizelor și respectarea acestora ca la carte. Spre exemplu, calculează o sumă din venitul tău lunar pe care ți-o permiți și investește-o la pariuri. Apoi, organizează-ți mizele astfel încât să nu rămâi fără bani înainte de a ajunge la următoarea lună, chiar dacă vei pierde pe bandă rulantă. Chiar dacă sună ciudat, află că o astfel de abordare te va apropia foarte mult de stilul de joc al pariorilor de top din întreaga lume.

Related articles

Comments

LASĂ UN COMENTARIU

Lasă un comentariu!
Introduceți aici numele

Share article

Latest articles

Newsletter

Subscribe to stay updated.