CSM Galați și-a înființat compartiment medical

1404
Foto: Sportul Ilustrat

Fondat în vara anului trecut de Consiliul Local Galați, Clubul Sportiv Municipal Galați a înființat recent departamentul medical. Compartimentul va fi condus de doctorul Vili Tănase, un medic cu experiență în medicina sportivă.

Conform directorului Marius Cosoreanu, compartimentul nou înființat al clubului gălățean va cuprinde nouă persoane: ”un medic, doi asistenți medicali, un fizioterapeut, doi kinetoterapeuți și doi maseori. Ei se vor ocupa de întreaga activitate de gestionare și recuperare a stării de sănătate a sportivilor. Este un lucru normal, dar care a lipsit cu desăvârșire sportului, cel puțin sportului organizat în Galați în ultima perioada”, a spus Marius Cosoreanu în cadrul unei conferințe de presă. 

Directorul clubului gălățean a mai anunțat că recent înființatul departament se va ocupa și de componenta juvenilă de la CSM Galați. ”Prin această acțiune dorim să oferim sprijin atât sportului de performanță pe care noi îl organizăm, cât și sportului pentru pregătirea performanței. Aici mă refer la Centrul de Copii al fiecărei secții, să aibă această asistență de care au dus lipsă, sau pentru care au fost nevoiți copii și părinții să  scoată venituri suplimentare din buzunar pentru a diagnostica și trata eventuale accidentări survenite în urma jocurilor sau antrenamentelor”.

Hocheistul Vitaly Kiricenko – primul caz al doctorului Tănase la CSM

În primul joc al dublei de la Miercurea Ciuc, cu cei de la Sport Club, hocheistul de la CSM Galați, Vitaly Kiricenko a suferit o accidentare. Directorul de la CSM Galați, Marius Cosoreanu a declarat că ucraineanul cu cetățenie română va fi, probabil, primul pacient al doctorului Tănase. ”În situația lui Kiricenko, accidentat în meciul de miercuri de la Miercurea Ciuc, într-un alt scenariu decât cel pe care îl punem noi la dispoziție, ar fi trebuit să aștepte două – trei zile până identifica un medic, până găsea banii necesari pentru plata diagnosticului. Probabil Kiricenko va fi primul caz de care domnului doctor va avea cunoștință și pe care îl va diagnostica și oferi tratamentul corect”.

Doctorul Vili Tănase este un medic cu experiență în sport, el a activat la mai multe cluburi gălățene, dar și la loturile naționale de fotbal juniori.  ”Am început cariera acum foarte mulți ani, în 1977, la CSU cu maestrul Zaharia, fostă extremă dreapta la Petrolul Ploiești, apoi am trecut pe la Oțelul și pe final, în ultimii ani, la loturile naționale de juniori, (fotbal), având ca și antrenori foști sportivi de mare valoare precum: Ion Dumitru, Daniel Gherasim, Ștefan Iovan, Costel Gâlca și, nu în ultimul rând, gălățeanul Gabi Manoloche”, a spus doctorul Vili Tănase.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal