CSM Phoenix CSU a trecut și hopul CSM Focșani. A 15-a victorie consecutivă!

100

Echipa masculină de baschet CSM Phoenix CSU Galați a obținut a 15-a victorie consecutivă în Grupa C a Ligii Naționale. Formația gălățeană a trecut cu scorul 86-70 (21-21, 23-18, 24-16, 18-15) de CSM Focșani – unul dintre cei mai dificili adversari ai gălățenilor din finalul sezonului.

Chiar dacă la final diferență a fost de 17 puncte, gruparea gălățeană a avut de tras pentru a-și adjudecat victoria, oaspeții au oferit o replică tăioasă în prima parte a jocului.

După un prim parțial echilibrat cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 21-21 primul sfert. Al doilea parțial a debutat cu două duble marcate de Dordevic, iar gruparea gălățeană s-a distanțat la 25-21. Vlad Corpodean a completat cu două coșuri marcate din interiorul semicercului, oaspeții au fost ținuți în joc de Corneluis și Kilgore, iar la jumătatea sfertului secund cele două echipe se aflau la egalitate, scor 30-30.

Echilibrul pe tabelă s-a menținut până aproape de pauza mare, ultimul moment de egalitate din joc a fost cu trei minute înainte de pauză, scor 36-36. David Stan a transformat două libere, Dordevic și Corpodean au marcat câte o dublă, David Stan a completat cu o altă reușită din interior, iar gălățenii s-au deprins la opt puncte cu 46 de secunde până la pauza mare.

După pauză echipa oaspete nu a mai reușit să facă față gălățenilor, Miller a marcat o triplă și a mărit avansul la opt puncte, Perovic, tot cu o aruncare de afară, a menținut distanța pe tabelă, Miller a transformat două libere, iar gălățenii au luat un avans de zece puncte ce nu a mai putut fi surmontat de oaspeți (56-46). Oaspeții au încercat o revenire în debutul ultimului parțial, s-au apropiat la șapte puncte, scor 68-61, însă gălățenii au replicat cu un parțial 13-2, cu care s-au desprins la conducere, scor 81-63, +18 CSM Phoenix CSU, ecart maxim în joc de azi.

Marko Perovic, cu 24 de puncte a fost cel mai bun marcator al echipei gălățene. Pentru CSM Phoenix CSu au mai marcat: Miller 21 de puncte, Corpodean 14p, Dordevic 9p, Dukity 7p, Stan 6p, Voinescu 3p, Vlad 2p. A mai jucat Mihai Grecu.

Cu 15/1 la general CSM Phoenix CSU conduce în Grupa C a Ligii Naționale și este principala favorită la calificarea în Grupa Galbenă, fază premergătoare play-off-ului. Până la finalul fazei I formația gălățeană mai are de jucat două meciuri. Miercuri, de la ora 17.00, gălățenii au programat meci pe terenul celor de la U Cluj-Napoca, joc în care doar deplasarea este dificlă, clujenii sunt ultimii în Grupa C cu 1/15, urmând ca grupa a treia să fie încheiată cu jocul de pe teren propriu contra celor de la ACS Târgu Jiu, locul 4 cu 11/5.

 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal