CSM Phoenix CSU deschide cu o victorie deplasările din Grupa Galbenă

130

Debut cu victorie pentru CSM Phoenix CSU în jocurile din deplasare din Grupa Galbenă. În chiar primul joc din deplasare din faza secundă formația gălățeană s-a impus cu scorul 86-74 (22-22, 26-17, 15-21, 23-14), pe terenul celor de la CSM Mediaș.

După un prim sfert încheiat la egalitate, scor 22-22, Mediașul a trecut la conducere, scor 27-22, la reluarea sfertului secund. Gălățenii au răspuns cu un parțial 8-0 cu care au trecut la conducere, scor 29-27. Avansul jucătorilor gălățeni a crescut constant până la finalul sfertului, iar la pauză mare CSM Phoenix CSU a intrat cu avantaj de nouă puncte, 48-39.

Forma bună a gălățenilor s-a păstrat și în prima parte din repriza secundă, iar la două minute de la reluare formația gălățeană s-a desprins la 15 puncte, scor 57-42. Gazdele au revenit în joc și s-au apropiat pe tabelă, cel mai aproape la o posesie, 3 puncte, în finalul parțialului. Trei puncte a fost limita pentru echipa din Mediaș, după mai multe momente de echilibru din debutul sfertului decisiv, Perovic, cu o triplă și Corpodean, cu două duble, au distanțat formația gălățeană la nouă lungimi cu cinci minute înainte de final. Chiar dacă în finalul meciului Mediașul s-a apropiat la cinci puncte, 74-79, cu 3.10 înainte de final, gălățenii au încheiat meciul cu un 7-0 decisiv pentru a-și adjudeca prima victorie din deplasare din Grupa Galbenă.

Phillip Miller a fost cel mai bun marcator de la CSM Phoenix CSU cu 21 de puncte marcate (3×3). Marko Perovic a fost al doilea marcator al gălățenilor cu 18 puncte, iar lista marcatorilor este completată de: Nebojsa Dukity 11 puncte, Dorde Dzeletovic 9p, Vlad Corpodean 6p, Marko Dorris 4p, David Stan și George Vlad câte două puncte.

CSM Phoenix CSU are 1/1 bilanțul în Grupa Galbenă după primele două jocuri, iar la finalul săptămânii viitoare, 2 februarie, formația gălățeană va juca pe teren propriu cu Dinamo, cealaltă echipă ce a jucat în faza I în prima grupă valorică din LNBM.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal