FC Universitatea își cunoaște programul din retur

165

Federația Română de Fotbal a stabilit calendarul competițional din prima ligă a fetelor. Gruparea gălățeană Universitatea va debuta în retur duminică, 10 martie, pe terenul celor de la CSȘ Târgoviște (victorie Universitatea, scor 4-0, în tur).

La o săptămână distanță, 17 martie, Universitatea va juca pe teren propriu cu Fortuna Becicherecu Mic (1-2 în tur), iar la 24 martie, formația gălățeană se va deplasa pe terenul campioanelor de la ”U” Olimpia Cluj-Napoca, (0-2).

În etapa a 13-a, a patra din retur, formația gălățeană are etapă de pauză, din cauza numărului impar de echipe din Ligă, CFR Timișoara s-a retras din campionat. În acea perioadă, conform președintelui Gabriel Călinescu, Universitatea va juca în faza sferturilor de finală din Cupa României, la 27 martie, cu echipa Clubului Sportiv Școlar din Târgoviște, la Galați.

A doua parte a returului va debuta la 14 aprilie, cu jocul dintre Universitatea Galați și Universitatea Alexandria (0-3 în tur). În etapa cu numărul 15, (21 aprilie), Universitatea Galați se va deplasa la Baia Mare pentru jocul cu cealaltă echipă nou promovată din Liga I, Independența, victorie 6-5 Universitatea în tur.

În intervalul 26-28 aprilie, Universitatea are programat un nou joc pe teren propriu contra celor de la Heniu Prundu Bârgăului, (1-3 în tur), iar la 5 mai, în etapa a 17-a, formația gălățeană va juca în Capitală, cu Fair Play București, victorie Universitatea 4-0 în tur.

Prima fază a campionatului va fi încheiată de FC Universitatea la 8 mai, cu jocul de pe teren propriu contra celor de la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, (1-3 în tur).

După disputarea meciurilor din sezonul regulat campionatul Ligii I a fetelor va continua cu jocurile din play-off/play-out. Conform președintelui Gabi Călinescu turneul pentru stabilirea ierarhiei finale se va disputa între 12 mai și 9 iunie.

Aproape de semifinalele Cupei

Pe lângă campionatul Ligii I prima echipă de la FC Universitatea Galați este angrenată și în Cupa României. Formația gălățeană va juca în competiția KO cu echipa Clubului Sportiv Școlar din Târgoviște. Meciul se va disputa la 27 martie, la Stadionul Siderurgistul.

După poziția de la finalul turului FC universitatea pornește favorită la calificarea în semifinalele Cupei. Echipa din Târgoviște a terminat ultima turul fără puncte în opt jocuri disputate, în timp ce Universitatea Galați, debutantă în Liga I, este pe locul șase la final de tur cu nouă puncte acumulate în opt jocuri.

Formația gălățeană este îndreptățită să spere la o calificare în ”careul de ași” al Cupei după rezultatul din turul campionatului, victorie 4-0 Universitatea la debutul absolut în Liga I.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal