Florin Atanasiu: ”După 17 victorii consecutive ne-am îndeplinit un prim obiectiv”

139

Cu victoria din ultima etapă a Grupei C echipa masculină de baschet CSM Phoenix CSU a promovat în Grupa Galbenă, locurile 7-12.

Președintele secției de baschet de la CSM Galați, Florin Atanasiu, a anunțat la finalul jocului cu formația gorjeană că în partea a doua a sezonului formația gălățeană se va baza pe alți doi jucători. ”E o seară specială, după cele 17 victorii consecutive ne-am îndeplinit un prim obiectiv. Acum va fi foarte greu, în următoarea fază, dar sper să putem face față. Pentru asta avem nevoie de întăriri, vor veni doi jucători, un coordonator de joc și un jucător înalt sub panou, un jucător din străinătate. Sigur va fi un american conducătorul de joc, Mark Doris, iar celălalt va fi urmează să fie anunțat”.

În Grupa Galbenă formația gălățeană va juca cu echipe precum Steaua și Dinamo, provenite din Grupa Valorică A. În meciul de debut în grupa valorică 7-12 echipa gălățeană va juca cu Steaua, la Galați. Pentru jocul cu formația bucureșteană șeful secției de baschet așteaptă mai mult suport din partea publicului gălățean. ”Nu știu ce vom face cu Steaua, oricum trecerea va fi foarte mare de la cea am jucat la ce vom juca. Nu știu cum ne vom descurca în primul meci. Fiind competiția strânsă, cu multe jocuri, nu am avut posibilitatea să facem jocuri amicale cu echipe de calibru. Nu știi ce va fi, sper că va fi bine. Acasă, cel puțin, cu ajutorul publicului, sper ca acum publicul să vină la sală. Sper să obținem un rezultat bun, noi am mai câștigat și anul trecut contra Stelei, exact cu cei doi jucători care au venit în iarnă anul trecut. Sper ca acum cu cei doi jucători să reedităm o victorie”, a spus Florin Atanasiu.

Legat de șansele CSM Phoenix CSU de a juca în play-off-ul LNBM Florin Atanasiu a spus: ”A prinde de play-off-ul va fi foarte greu. În primul rând Steaua este o forță, ei acum deja schimbă jucătorii, conducător de joc și pivot. Dinamo Știința a schimbat zece străini până acum. Vorbim de alți jucători și alte contracte, mult mai mari decât ce avem noi aici. Noi  pornind din Grupa C am avut jucători de nivelul ăsta. Să vedem cum vor face față la o luptă cu Steaua cu Dinamo. Cei de la Voluntari s-au întărit, acolo este Danilo Tasici, un jucător foarte bun, care a mai fost în România. Sper că o să câștigăm cu Mediaș, Voluntari și Constanța,  ce o fi cu Steaua și Dinamo vom vedea”. 

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal