Handbalistele de la CSM au cedat la limită lupta cu Baia Mare

204
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Handbalistele de la CSM Galați au pierdut la limită, scor 18-19, meciul din prima etapă a returului Ligii Florilor cu Minaur Baia Mare. Formația gălățeană a pierdut un meci ce a semănat mai degrabă cu o luptă, pe parcursul jocului echipa pregătită de Vali Costea, cu rotația și așa șubredă, a pierdut trei jucătoare, toate accidentate. Mai mult, ucraineanca Alla Sheiko a fost transportată la spital cu piciorul imobilizat.

CSM-ul a intrat în avantaj, scor 10-8 la pauză, după o primă repriză disputată în condiții speciale. În primele 20 de minute ale jocului formația gălățeană a pierdut două dintre cele mai bune marcatoare, Elena Livrinikj și Alla Sheiko. Baia Mare a început mai bine și a condus prima, scor 5-1, minutul 10. Ecartul de patru goluri a fost surmontat rapid de formația gălățeană, iar în minutul 15 Alla Sheiko a marcat pentru 5-5.

După mai multe momente în care cele două echipe au alternat la conducere, dar fără ca una dintre ele să se desprindă decisiv, CSM-ul s-a instalat la cârma jocului în minutul 29, scor 10-7, cu Cristina Marcu autoarea unei duble. În lipsa soluțiilor în ofensivă, din cauza accidentărilor Elenei Livrinikj și a Allei Sheiko, formația gălățeană a jucat și pe faza ofensivă cu cuplul Marcu – Bokaric, cele două jucătoare folosite în speciale pe faza de apărare.

Avantajul a fost păstrat de CSM și în prima parte a reprizei secunde, Iulia Artean a marcat pentru 12-10, în minutul 35 sau 14-12 în minutul 40. Echipa din Baia Mare a profitat de o eliminare în echipa gălățeană și s-a instalat la conducere, scor 15-14, minutul 46. Până spre final cele două echipe au mers la egalitate pe tabelă.

Când mai erau cinci minute de joc CSM Galați a încasat o nouă eliminare de două minute, a cincea din meciul de duminică, iar formația din Baia Mare s-a instalat la conducere, scor 18-17, minutul 56. Elena Livrinikj, revenită pe teren pe parcursul reprizei secunde, a irosit două atacuri consecutive, pe contră Burlacenko a marcat pentru 19-17, iar meiul a fost închis de golul Iuliei Stroia în marcat ultimele secunde.

Finalul meciului a fost jucat de CSM Galați fără o altă jucătoare Lăcrămioara Cîlici a suferit și ea o accidentare la picior. Arbitrajul jocului de duminică, asigurat de o brigadă din Cluj-Napoca, a fost vehement contestat de echipa gazdă, mai mult în finalul jocului formația gălățeană a încasat o eliminare de două minute la bancă în urma protestelor unuia dintre oficialilor echipei.

CSM Galați: Elena Șerban – Cristina Marcu 3 goluri, Daciana Balaban 2 goluri, Cătălina Cioaric 3 goluri, Lăcrămioara Cîlici, Ala Sheiko 2 goluri, Mădălina Conachi un gol, Iulia Stroia 3 goluri, Elena Livrinikj 3 goluri, Tamara Bokaric un gol. 

În clasament CSM Galați se menține pe locul 13 cu 5 puncte, un punct mai puțin decât echipa de pe locul 12, primul care asigură salvarea de la retrogradarea directă, ocupat de U Cluj-Napoca. Pentru CSM Galați urmează meciul de pe terenul celor de la HC Zalău, 3 februarie, urmând ca în etapa a treia din retur formația gălățeană să joace pe teren propriu cu CSM București, 13 februarie.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal