Handbalistele de la CSMG cred în salvarea de la retrogradare

244

Echipa de handbal de la CSM Galați a încheiat turul în Liga Florilor pe locul 13, ultimul, singura poziție care la finalul sezonului retrogradează în liga secundă, Divizia A.

În ultima etapă din tur CSM Galați a pierdut, scor 19-22, pe teren propriu cu SCM Craiova. Internaționala macedoneancă Elena Livrinikj, a declarat la finalul jocului cu echipa din Craiova că formația gălățeană are nevoie de întăriri în special la linia de nouă metri.

”Nu știu ce să spun. Ne-am pregătit pentru meciul ăsta, dar probabil nu suficient. Am avut atmosferă bună, am jucat acasă, am avut toate condițiile să câștigăm acest meci, dar îmi pare rău că nu am câștigat. Probabil ăsta este nivelul nostru maxim în acest moment, pentru că avem ceva jucătoare accidentate.  În formula asta putem juca numai 45 de minute, 60 de minute e prea mult pentru noi. Nu avem jucătoare la linia de nouă metri să facem schimbări”, a spus Livrinikj.

Macedoneanca de 24 de ani și-a exprimat speranța că la finalul sezonului echipa gălățeană se va salva de la retrogradarea directă. ”Atmosfera în lot este foarte bună, nu avem probleme. Trebuie să ne ajutăm una pe cealaltă să câștigăm punct sau puncte, să creștem în joc, să nu retrogradăm direct. Cred în noi, știu că putem juca mai bine, vom produce câteva surprize în special acasă. Cred că ne vom salva de la retrogradarea directă, că vom juca baraj, nici nu vreau sa ma gândesc la ultimul loc în clasament”, a încheiat Livrinikj.

Despre înfrângerea cu SCM Craiova a vorbit și Lăcrămioara Cîlici. ”Am început bine, eram foarte pregătite să câștigăm acest meci. Nu știu ce s-a întâmplat pe parcurs, din păcate am ratat situații clare de gol, ele au venit peste noi și nu am mai putut să revenim”. 

La fel ca Livrinikj și Lăcrămioara Cîlici și-a exprimat speranța că formația gălățeană se va salva de la retrogradarea directă în Divizia A. ”Nu vrem să ne gândim la retrogradare, abordăm meciurile la victorie. Ne dorim ca în retur să aducem cât mai multe puncte, mai sunt multe meciuri de jucat. Eu sper să jucăm la baraj, îmi doresc să ne revenim și să aducem cât mai multe puncte”, a spus Lăcrămioara Cîlici.

După ce s-au disputat meciurile din tur CSM Galați este pe locul 13 în LNHM cu 5 puncte, un punct mai puțin decât ”U” Cluj, echipa de pe locul 12, trei puncte minus față de Dunăre Brăila, locul 11. Față de locul 10, primul care asigură salvarea directă de la retrogradare, formația gălățeană are de recuperat nouă puncte.

În prima etapă din retur CSM Galați va juca tot pe teren propriu cu Minaur Baia mare, echipă nou promovată în Liga Florilor, locul patru la finalul turului.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal