Handbalistele de la CSMG primesc vizita celor de la Gloria Bistrița

155

Handbalistele de la CSM Galați revin la jocurile din Liga Florilor, după pauza de iarnă în care echipa națională a participat la Campionatul European. Formația gălățeană va reveni în LNHF cu două meciuri în decurs de patru zile.

Joi, 10 ianuarie, de la ora 18.00, formația gălățeană va întâlni, la Sala Sporturilor Dunărea, Gloria Bistrița, urmând ca duminică, 13 ianuarie, de la ora 17.30, să joace pe terenul celor de la Gloria Buzău, meci ce va fi transmis în direct de TVR HD.

Meciurile din Liga Florilor sunt reluate de formația gălățeană de pe locul 12 în clasamentul la zi, poziție de pe care la finalul sezonului duce la barajul de menținere/promovare în LNHF. În nouă meciuri disputate echipa gălățeană acumulat 5 puncte.

Echipa pregătită de Vali Costea este la șase puncte distanță de locul 10, primul care asigură salvarea directă de la retrogradare, poziție ocupată de CSM Slatina. Gălățencele au și un punct avans față de echipa de pe locul 11, singurul care retrogradează direct, ocupat de Dunărea Brăila. Adversarele de joi, Gloria Bistrița, sunt la mijlocul clasamentului, locul 8, cu 12 puncte acumulate în 9 jocuri.

Pauza competițională a fost acoperită de formația gălățeană cu trei jocuri de pregătire. Două dintre ele au fost în compania celor de la HCM Slobozia, (liderul serieia A din Divizia A), ambele câștigate, scor 30-20 și 41-36. Celălalt joc de pregătire a fost pierdut de CSM Galați cu scorul 22-25, în fața celor de la Gloria Buzău.

Legat de meciul de joi Vali Costea a declarat că echipa pe care o pregătește își dorește victoria, la fel ca în celelalte jocuri de pe teren propriu. ”În meciurile de acasă nu ne propunem altceva decât victoria. Avem un public nemaipomenit, un public care ne-a susținut de atâtea ori. Joi vom întâlni un adversar foarte dificil, care a făcut cantonament la Barcelona, echipă ce are în componență jucătoare care evoluează în echipele lor naționale, România, Spania”, a spus Vali Costea la Divizia Locală, Digi 24 Galați.

Despre situația medicală a echipei înaintea meciului de joi, Costea a spus: ”Mă confrunt cu trei răceli, gripe foarte puternice, iar două jucătoare au probleme cu genunchii. Cristina Andrița și Roxana Caragea au durei la genunchi”.

La fel ca în precedentele jocuri ale formației gălățene intrarea la meciul de joi se va face pe bază de bilet. Jocul va fi arbitrat de Diana Florescu și Anamaria Stoia.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal