În sprint spre Grupa Galbenă. CSM Phoenix CSU a încheiat GVC cu 17 victorii consecutive!

136

Echipa de baschet CSM Phoenix CSU a încheiat cu o victorie, a 17-a consecutivă, Grupa valorică C din Liga Națională de Baschet Masculin.

Formația gălățeană a învins cu scorul 81-71 (24-16, 19-20, 20-11, 18-24), ACS Târgu Jiu, a încheiat grupa a treia pe primul loc și va lupta cu Steaua și Dinamo pentru un loc în play-off.

Ultimul meci din grupa C a fost început mai greu de gruparea gălățeană, ACS  Târgu Jiu s-a desprins prima pe tabelă, în minutul 3, scor 4-9, sau 6-12, în minutul 4. Gălățenii au revenit în joc la jumătatea sfertului, Miller, cu doua libere, a egalat la 12, același Miller cu o dublă a distanțat formația gălățeana pe tabelă, scor 14-12 si 16-14. În finalul primului parțial Vlad Corpodean a stabilit scorul după zece minute, 24-16, cu o aruncare de trei puncte pe sirenă.

În debutul parțialului secund gălățenii s-au desprins la opt puncte, scor 29-21, cu o nouă triplă a lui Vlad Corpodean. Oaspeții au revenit, au egalat la 29.

După mai multe momente de egalitate gălățenii s-a desprins la mai mult de o posesie, 43-36 după o dublă a lui Alexandru Vlad în urma unui contraatac. Desprinderea decisivă a gălățenilor s-a produs în sfertul trei. CSM Phoenix CSU a început repriza a doua cu un parțial 13-0, scor 58-36, la șapte minute de la reluare.

Marko Perovic a fost cel mai bun marcator al gălățenilor cu 23 de puncte marcate. Muntenegreanul a încheiat meciul în double-double, pe lângă cele 23 de puncte a reușit și 10 recuperări. În double-double a terminat jocul și Vlad Corpodean cu 13 puncte și 14 recuperări.

Pentru formația gălățeană au mai marcat: Phillip Miller 15 puncte, Nebojsa Dukity 13p, Vladimir Dordevic 7p, Radu Voinescu 4p, David Stan și George Vlad câte trei puncte.

Din postura de câștigătoare a Grupei C formația gălățeană va juca în Grupa Galbenă din Liga Națională alături de: Steaua, Dinamo, CSO Voluntari, CSM Mediaș și Athletic Constanța. Primele două clasate din grupa galbenă, locurile 7-12, vor obține calificarea în play-off.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal