Mălina Smârdan – în vârful Liga a V-a cu lotul format din localnici

1140

Prima campioană din noul format al Ligii V-a, Mălina Smârdan, nu a făcut pasul spre Liga a IV-a chiar dacă a câștigat de două ori la rând al doilea eșalon județean. În actuala ediție a Ligii a V-a formația din Smârdan este din nou la înălțime, chiar dacă lotul este format în cea mai mare parte din jucători localnici. Despre activitatea echipei din Smârdan, obiectivele pentru anul 2019 sau condițiile din Liga a V-a, am vorbit cu președintele Ionel Ninel Stoica.

Cum a fost turul de campionat pentru Mălina Smârdan ?

Echipa noastră, în general, a avut aceeași evoluția ca în anii precedenți, numai că, la fel ca în sezonul trecut, și în turul acestui sezon, au apărut aceste două echipe, Voința Cudalbi și Avântul Valea Mărului, care ne-au depășit la toate capitolele, având în componență jucători care au evoluat în ligile superioare Ligii a V-a, cu toate că cei din Cudalbi au promovat la mustață. 

Care a fost cel mai bun și cel mai slab meci al echipei în prima parte a campionatului ?

În general echipa face jocuri constant bune, chiar și în meciul de la Valea Mărului în primele douăzeci de minute, am dominat și numai arbitrul meciului ne-a refuzat un 11 metri, plus câteva mari ratări au făcut să nu marcăm noi primii. La acest meci am marcat trei autogoluri, eu am fost mulțumit de evoluția echipei. 

Cel mai slab meci a fost cel cu Inter Tudor Vladimirescu unde am făcut egal, scor 2-2, după ce la pauză am fost conduși cu 2-0. De fapt am făcut o primă repriză slabă, echipa a fost lipsită de concentrare.

Lot format în majoritate din localnici

Cum este structurat lotul echipei. Câți localnici aveți în lot ?

Echipa este formată din jucători ce evoluează de vreo patru ani împreună, cu mici modificări. Jucători sunt din Smârdan, cu două excepții, Crihană și Munteanu, care ne ajută foarte mult cu experiența lor. În această echipă se îmbină experiența unor jucători precum Jalbă, Alexandru, Marin, Stoica, Crăciun, Tudose, cu tinerețea lui Apostolache, Carp, Doca, toți în jurul căpitanului de echipă Robert Stoica. Căpitanul nostru este un jucător cu mare experiență, el a jucat în Liga a III-a pentru Sporting Liești. 

Ce așteptări aveți de la anul 2019 ?

Pentru anul 2019 ne dorim să îmbunătățim jocul, să promovăm noi jucători tineri, din comuna noastră. Sperăm ca în meciul cu cei de la Avântul Valea Mărului, (liderul la zi din Liga a V-a), să ne arătăm adevărata valoare.

10.000 de lei sprijin financiar de la autoritățile locale

Cum este privită echipa în comunitatea locală ?

La meciurile de pe teren propriu, cât și în deplasare, avem destui susținători care ne fac să avem o altă atitudine când intrăm pe terenul de joc. Pe această cale vreau să le mulțumesc susținătorilor noștri pentru sprijinul acordat.

În ce condiții vă desfășurați activitatea ?

Lipsa fondurilor a făcut să nu evoluăm în Liga a IV-a. De la Primărie am primit 10.000 de lei pe sezon, insuficienți pentru a activa în Liga a IV-a. Sper ca în acest an să găsim sponsori pentru a ne desfășura activitatea în condiții decente.

După ce a disputat jocurile din prima parte a sezonului Mălina Smârdan este pe locul trei în clasamentul la zi din Liga a V-a, cu 22 de puncte acumulate în zece jocuri, golaveraj 22-13. Formația din Smârdan este la trei puncte, dar și un joc mai puțin, de echipa de pe locul doi, Flacăra Pechea.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal