Avântul Valea Mărului deține cel mai bun atac din Liga a V-a

168

Lider autoritar în Liga a V-a, după prima jumătate de sezon, Avântul Valea Mărului deține și cel mai bun atac din al doilea eșalon județean. În turul sezonului de revenire în fotbalul județean gălățean vălmărenii au marcat 67 de goluri, o medie 5.60 goluri marcate pe meci.

Cea mai mare parte din goluri au fost marcate de doi dintre jucătorii cu prezența chiar în Liga I. Lider al marcatorilor de la Avântul Valea Mărului, și implict din Liga a V-a, este Romeo Buteseacă. Veteranul de 40 de ani a marcat de 21 de ori în cele 12 jocuri din tur.

Cele mai multe goluri într-un meci, cinci, au fost marcate de Buteseacă în jocul de la Hanu Conachi, cu echipa locală Unirea.  Celelalte reușite ale lui Buteseacă au fost împărțite astfel: triple cu ACS Lascăr Schela, Prutul Vlădești și Mălina Smârdan, duble în jocurile cu Foresta Șendreni și Flacăra Pechea, câte un gol cu viitorul Umbrărești, Siretul Piscu, Voința Cișmele.

Într-un singur joc din Liga a V-a, cel din debutul sezonului cu Avântul Matca, fostul jucător de la Oțelul, Jiul Petroșani sau Dunărea nu a marcat.

Al doilea marcator al echipei pregătite de Gheorghiță Popa, după meciurile din tur, este Cosmin Gârleanu cu 16 goluri marcate. Pentru formația din Valea Mărului, în prima parte a campionatului, au mai marcat: Nicu Bălan 6 goluri, Marius Burghelea 5 goluri, Daniel Voicu, Daniel Pavel câte 3 goluri, Vasilică Popa două goluri, Gabriel Mitrofan, Costin Serea, George Cristof, Claudiu Rusu, Miron Oancea câte un gol.

 Zece goluri cele mai multe marcate într-un joc

Cele mai multe goluri, zece, au fost marcate de formația din Valea Mărului într-un joc din acest sezon, dar în Cupa României cealaltă competiție organizată de AJF Galați cu echipele din cele două ligi județene.

În Liga a V-a cel mai mare scor a fost realizat de vălmăreni în etapa a III-a, în victoria, scor 9-1, de pe teren propriu cu Voința Cișmele. Se remarcă și victoria de la Schela, scor 8-0, cu cei de la ACS Lascăr Schela.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal