CSM Galați a debutat trei junioare în Liga Națională cu CSM București

178
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Handbalistele de la CSM Galați au întâlnit miercuri, în Liga Florilor, CSM București – campioana României, echipă calificată recent în faza sferturilor de finală din Liga Campionilor. Chiar dacă la final rezultatul le-a fot favorabil campioanelor, scor 20-30, gălățencele le-au replicat campioanelor cu o primă repriză în care s-a jucat de la egal. 

Mai mult, în finalul jocului antrenorul Vali Costea a debutat în Liga Națională trei dintre junioarele clubului, Ana Maria Gogu, Alexia Trofin și Raluca Tănasă.  Cele trei junioare debutante în Liga Florilor au declarat că nu se așteptau să debuteze în LNHF chiar împotriva campioanei.

”A fost greu, mai ales că suntem cele mai mici, emoțiile sunt la fiecare meci indiferent de adversar sunt cele mai mari, dar am dat tot ce am putut, cel puțin fetele în prima repriză au dat tot ce au putut. Nu suntem nici un lot foarte numeros. Am avut emoții de fiecare dată când atingeam mingea. Va fi un meci mai egal duminică, în Cupă, cu Baia Mare, putem spune că meciul cu CSM a fost de pregătire”, a spus Raluca Tănasă.

Ana Maria Gogu a avut chiar șansa să înscrie în poarta campioanelor, dar a ratat o aruncare de la șapte metri în fața unor jucătoare cu care, spune Ana Maria, deținea tablouri în cameră la momentul debutului în handbal. ”A fost puțin emoționant, acum câțiva ani când făceam primii pași în handbal abia reușeam să fac un dribling, erau fetele cu care aveam tablou în cameră și acum am ajuns să lupt contra lor e ceva ce nu se poate exprima în cuvinte. Este o dorință imensă de a reuși și sper să devină obișnuință pentru noi să ajungem unde ne-am propus pentru că merităm toate și luptăm la fiecare zi, antrenamente, meciuri, și la junioare și aici. Avem un program destul de încărcat, dacă este într-adevăr ce ne dorim trebuie să luptăm ș luptăm foarte mult. M-au copleșit emoțiile la acel 7 m ratat, mi-a tremurat, oarecum, mâna, sper ca pe viitor să nu mai am astfel de emoții și să debutez cu golul mult așteptat”, a declarat Ana Maria Gogu.

Cealaltă jucătoare debutantă, Alexia Trofin, a declarat că în ciuda emoțiilor a fost un meci bun, iar la următoarele șanse primite de a juca își propune să marcheze. ”A fost ceva unic, nu mă așteptam ca ăsta să fie debutul, dar a fost bine. Am avut emoții, dar a fost un meci destul de bun, am jucat destul de bine, însă atât am putut să facem noi azi. Până acum vedeam jucătoarele de la CSM București la televizor, nu mă gândeam că o să fiu față în față cu ele, am avut și o ocazie de gol, poate data viitoare”, a spus Alexia Trofin.

Altfel, galerie foto de la debutul celor trei junioare în Liga Florilor poate fi văzută aici.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal