CSM Galați a rezistat o repriză în fața campioanei

235
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Handbalistele de la CSM Galați au rezistat doar o repriză în fața sfert finalistei Ligii Campionilor, CSM București. Gruparea bucureșteană s-a impus cu scorul 30-20, în jocul din etapa a XVI-a din Liga Florilor.

După o prima repriză echilibrată, în care formația gălățeană s-a ținut cu succes de bucureștence, CSM București a intrat în avantaj de două goluri la pauză, scor 14-12. Gruparea bucureșteană a condus cu 2-0 în debutul meciului, CSM Galați a egalat, cu două goluri marcate de Denisa Șelever, în minutul 4. CSM București s-a desprins la 7-5 în minutul 11, dar gălățencele au recuperat și au egalat la 7, în minutul 14, cu Elena Livrinijk marcatoarea unei triple.

Emilia Anghel, astăzi titulară între buturile formației gălățene, a reușit mai multe intervenții în fața bucureștencelor, iar egalitatea a rezistat pe tabelă în mai multe momente, 8-8, minutul 14, 10-10, minutul 21. În finalul reprizei CSM-ul din București a luat avans de două goluri, scor 10-12, gazdele au irosit șansa egalării, de două ori, din aruncare de la 7 metri, Livrinikj și Cioaric au ratat. Scorul primei părți, 12-14, a fost stabilit după o dublă a Elenei Livrinikj în ultimele două minute.

La reluare cu o bancă mai lungă, dar și mai valoroasă s-a desprins în câștigătoare, în primele zece minute au luat un avans de cinci goluri. Cu rezultatul greu de întors Vali Costa a introdus în teren cele trei junioare de pe bancă, Ana Maria Gogu, Raluca Tănasă și Alexia Trofin. Ana Maria Gogu a fost trimisă de Vali Costea să execute o aruncare de la 7 metri, după ce Livrinikj și Cioaric au ratat, dar nu a reușit să înscrie. Din finalul jocului ar mai fi de remarcat dubla din aruncare de la 7 metri a Denisei Șelever, 22 de ani.

CSM Galați:

  • Emilia Anghel, Roxana Caragea – portari;
  • Elena Livrinikj, 10 goluri, Denisa Șelever 5 goluri, Iulia Stroia 3 goluri, Cristina Clisu 2 goluri;
  • Au mai jucat: Cristina Marcu, Daciana Balaban, Cătălina Cioaric, Alexia Trofin, Mădălina Conachi, Ana Maria Gogu, Raluca Tănasă, Tamara Bokaric.

CSM Galați se menține pe poziție de retrogradare, locul 13, 5 puncte, un punct mai puțin decât U Cluj, locul 12, la finalul sezonului locul 12 asigură prezența la barajul de menținere/promovare în Liga Națională.

În etapa a XVII-a CSM Galați va juca tot pe teren propriu, 24 februarie, cu Corona Brașov. Până la meciul cu formația din Brașov duminică, 17 februarie, de la ora 17.30, CSM Galați va juca tot pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, în faza 16-imilor din Cupa României.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal