Ținte înalte pentru FC Universitatea în retur

279

Chiar dacă este la sezonul de debut în eșalonul de elită al fotbalului feminin din României, formația gălățeană FC Universitatea țintește sus în ceea ce privește cele două competiții în care este angrenată.

În Liga I ”panterele negre” își propun să câștige o medalie, conform directorului executiv Marian Căpățînă. ”În urma redobândirii punctului obținut pe teren la Alexandria, stăm destul de bine, zic eu. Suntem pe locul 6, dar la trei puncte de ocupanta locului 5, (Heniu Prundu Bârgăului), și la 4 puncte de ocupantele de ocupantele locurilor 2-4, (Vasas Femina Odorhei, Universitatea Alexandria, Fortuna Becicherecu Mic). Cu toate aceste echipe, formațiile clasate pe locurile 2-5, vom juca în retur pe teren propriu.

Cred că cu o mobilizare și o atitudine ceva mai apropiată de profesionalism în adevăratul sens al cuvântului, în totalitate din partea fetelor și a staff-ului tehnic, cred că putem recupera acest ecart. În deplasare jucăm cu formațiile aflate pe locurile 7-9, (Independența Baia Mare, Fair-Play București și CSȘ Târgoviște), deci putem lua puncte și de afară. Astfel încât, sper, inclusiv să țintim chiar la o medalie, chiar dacă suntem o echipă și un club încă neexperimentat aflat abia la primul său sezon în prima ligă, un club înființat acum trei ani și jumătate, doar acum trei ani și jumătate, format, pornit de la o joacă în curtea unei școli între fete care și-au pus pasiunea pentru fotbal în acest proiect și iată că au ajuns în prima ligă și acum pot spera inclusiv la o medalie”, a spus Marian Căpățînă la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM.

În cealaltă competiție în care este angrenată formația gălățeană, Cupa României, obiectivul este calificarea în finala competiției KO, cu ceva noroc la tragerea la sorți a semifinalelor.

”În Cupă, cu o tragere la sorți favorabilă ulterior, ne gândim, de ce nu, poate chiar la finală, poate chiar la trofeu. Visăm frumos dacă nu visăm, dacă nu ne facem ținte mari, nu tinzi la ele, nu le poți atinge”, a spus Marian Căpățînă la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM.

FC Universitatea va juca în faza sferturilor de finală a Cupei cu echipa Clubului Sportiv Școlar Târgoviște, locul 9, ultimul, fără puncte în Liga I. Meciul este programat să se dispute la Galați, 13 martie.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal