United debutează luni în Cupă

58
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Vicecampionii de la United debutează luni în Cupa României – cealaltă competiție organizată de FRF. Gruparea gălățeană va intra direct în turul secund al competiției KO, faza optimilor de finală, iar meciul de debut în actuala ediție a Cupei va fi jucat pe terenul celor de la KSE Târgu Secuiesc.

Formația pregătită de Florin Ignat pornește favorită la accederea în faza următoare, gruparea din Covasna activează în Liga a II-a, iar după 11 etape din al doilea eșalon ocupă locul trei cu 16 puncte din opt jocuri. Formația covăsneană nu este o necunoscută pentru clubul gălățean, în acest sezon echipa secundă de la United, (United 2 – angrenată și ea în Liga a II-a), s-au întâlnit în meci direct la Galați, în etapa a VI-a, iar United 2 s-a impus cu scorul 7-3.

Dacă vor trece de formația din Covasna gălățenii vor juca în faza următoare a Cupei, sferturile de finală, cu SCM Gloria Buzău, Liga I. În sferturi jocurile sunt programate să se dispute în intervalul 23-26 februarie.

Sezonul trecut United s-a oprit în faza sferturilor de finală ale Cupei României, eliminată de Imperial Wet Miercurea Ciuc, cu scorul 7-2, la Miercurea Ciuc. În palmaresul clubului gălățean figurează trei finale de Cupa României.

Prima dată, în sezonul 2010-2011 formația gălățeană a pierdut, scor 8-3 (3-1 la pauză), cu City us Târgu Mureș, finală disputată la Târgu Mureș, în sezonul următor, 2012-2013, echipa pregătită de David Asandei în acel sezon, a jucat finala Cupei tot cu City us Târgu Mureș, dar la Iași, iar finala a fost pierdută cu scorul 11-3 (3-2 la pauză).

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal