Vineri se stabilesc meciurile de baraj pentru Liga a III-a

198
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Federația Română de Fotbal va stabili vineri, 15 februarie, programul meciurilor de la barajul de promovare în Liga a III-a.

La fel ca în sezonul trecut campioana județul Galați face parte din Regiunea 7, Sud-Est, iar printre potențialele adversare de la dubla de baraj va fi una din campioanele județene din: Brăila, Tulcea, Constanța, Buzău, Vrancea.

În Liga a IV-a Brăila, după ce s-au disputat 13 etape din sezonul regulat două echipe sunt angrenate în lupta pentru titlul de campioană județeană. Viitorul Ianca și Victoria Traian. Echipa din Ianca conduce în Liga a IV-a Brăila cu 31 de puncte din 12 jocuri, două puncte mai mult decât Victoria Traian. Formația din comuna brăileană Traian a a evoluat în ediția 2017-2018 din al treilea eșalon și a încheiat pe locul 14, ultimul, seria a II-a.

Pescărușul Sarichioi conduce în Liga a IV-a Tulcea cu maximum de puncte după 11 jocuri. Echipa din Sarichioi are un avans de șapte puncte față de Granitul Babadag, echipa de pe locul doi. În chiar prima etapă de la reluarea campionatului din Tulcea cele două echipe se vor întâlni în meci direct la Sarichioi.

În Constanța, după ce s-au disputat meciurile din tur, CS Năvodari conduce cu 42 de puncte, locul doi este ocupat de Poseidon Limanu cu 39 de puncte. Liga a IV-a Constanța cuprinde 18 echipe și se joacă în sistem tur-retur. De altfel, în Constanța pe lângă Ligile a IV-a și a V-a există și Liga a VI-a structurată în două serii Nord și Sud.

Liga a IV-a Buzău ar putea trimite la barajul de promovare în Liga a III-a Fotbal Team Săgeata, liderul din iarnă. Team Săgeata, echipă ce provine din comuna Săgeata județul Buzău, conduce cu patru puncte avans față de echipa de pe locul doi Voința Lanurile.

În Vrancea primul eșalon județean se numește Superliga și se desfășoară sub sistemul a trei serii. Mausoleul Mărășești, Spotul Ciorăști și Victoria Gugești sunt cei trei lider din iarnă.

Meciurile de promovare în Liga a III-a se vor disputa la 15 iunie, ora 18.00, turul, pe terenul primei echipe extrase din urnă, și 22 iunie, ora 17.30, returul.


FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal