Voleibalistul suspendat pentru blaturi are mare succes la dat ponturi!

344

Fostul voleibalist Andrei Ursache și-a încheiat cariera de sportiv, însă are succes în noua sa ocupație. Fostul jucător legitimat în liga secundă la VCM Piatra Neamț a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată de către Federația Internaționala de Volei, fiind încriminat pentru că a pariat și a manipulat rezultatele unei partide. Mai exact, este vorba de meciul disputat în luna ianuarie a anului 2017 în Challenge Cup între Novi Sad și Arcada Galați, încheiat cu scorul de 3-0 pentru gazde.

Voleibalistul nu era implicat direct în meci, acesta evoluând o altă formație, însă alături de doi componenți ai echipei din Galați, a fost depistat că ar fi pariat pe înfrângerea moldovenilor. Bineînțeles, sportivul a negat faptul că ar avea ceva de-a face cu pariurile și a spus că acela a fost primul său pariu. Totuși, jurnalistul Costin Ștucan de la Gazeta Sporturilor a descoperit că Ursache avea o pagină de Facebook dedicată ponturilor din volei, precum și una specializată pe o platformă de tipsteri profesioniști.

Interesant este că respectiva pagină avea 1200 de prieteni, printre care se regăseau multe nume importante din lumea voleiului românesc (oameni de la federație, de la cluburi, antrenori și jucători) și nu numai. Inclusiv fotbalistul Cosmin Moți se găsea pe lista publicată pe gsp.ro.

În momentul publicării investigației, adică în data de 6 noiembrie 2017, pagina de ponturi a fostului voleibalist însuma 21 de ponturi și prețul abonamentelor era de 39 de euro pe lună. În prezent, tipsterul are 305 ponturi plătite furnizate, un profit de 329 de unități și nu mai puțin de 1282 de urmăritori. Prețul abonamentului a crescut la 45 de euro pe lună.

59% dintre ponturile furnizate de Ursache s-au dovedit a fi câștigătoare, multe dintre acestea fiind jucate la pariuri live. Fostul sportiv explică clar pe pagina sa de ponturi faptul că joacă de la 16 ani handbal și că are multe contacte din campionatul românesc. Totodată, acesta precizează că nu va accepta decât un număr restrâns de abonați, deoarece dorește să protejeze cotele, cu alte cuvinte, acesta fiind un campionat mic, dacă se pariază într-o singură direcție, cotele vor scădea foarte mult și nu vor putea foarte multe persoane să profite de ele. Acest lucru denotă faptul că deținătorul paginii este specializat în acest domeniu, unul în care pare să facă carieră și cine știe, poate că este mai bine plătit făcând asta decât jucând volei în liga secundă din România. Sportivii profesioniști și angajații cluburilor nu au voie să parieze pe sporturile în care sunt implicați, așa că oricine încalcă această lege riscă foarte mult. Ce-i drept, în cazul lui Ursache, nu mai sunt multe de pierdut în acest moment, întrucât acesta a fost exclus din sport și probabil nu va mai juca niciodată un meci oficial de volei. Pasionații de pariuri au acces la numeroase case de pariuri de top licențiate în online, însă dacă vor să parieze, trebuie să o facă pe alte sporturi.

În ultimul deceniu au ieșit la iveală din ce în ce mai multe cazuri de sportivi care au trucat meciuri sau de sportivi care pariază pe sportul pe care îl practică. Există multe suspendări, amenzi, chiar și condamnări, însă fenomenul nu pare să poată fi oprit atât de ușor. Suspiciuni cu privire la meciuri trucate există în special la fotbal și tenis, însă nici marile foruri mondiale și europene care guvernează aceste sporturi nu reușesc să facă mare lucru în această privință.

Partea bună este că acestea plătesc anumite companii care monitorizează și investighează potențialele fraude sportive făcute pentru pariuri, lucru care ne face să sperăm că odată cu îmbunătățirea mijloacelor tehnologice, aceste partide vor putea fi depistate cu ușurință iar consecințele îi vor descuraja pe sportivi să mai ia parte la astfel de practici.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal