CSM Arcada urcă pe doi, la două puncte de lider, după victoria din derby-ul de titlu cu Zalăul

123
Foto: Sportul Ilustrat

Voleibaliștii de la CSM Arcada au câștigat toate cele trei puncte în derby-ul de titlu cu VM Zalău. Formația gălățeană s-a impus cu scorul 3-1, în jocul care a propulsat trupa lui Sergiu Stancu pe locul doi în clasamentul play-off-ului Diviziei A1.

Primele trei seturi s-au încheiat cu același scor 25-23. Zalăul a câștigat primul set, după 23-23 în finalul parțialului, CSM Arcada a egalat situația pe tabelă în al doilea parțial. La fel ca în finalul primei secvențe cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 23-23, dar cei doi Ivan de la Galați, Raic și Borovniak, au adus egalarea. În setul doi, la 12-16 pentru oaspeți Sergiu Stancu a făcut o mișcare ce s-a dovedit inspirată, ridicătorul Angel Perez a fost schimbat cu Cema Carrasco.

CSM Arcada s-a desprins la 2-1 după setul trei. Parțialul a început echilibrat, gălățenii s-au desprins la 18-16 după un as al lui Ivan Raic, tot prin intermediul serviciului croatului Raic gălățenii au luat avans de trei puncte, scor 19-16. În final, la 24-22 gălățenii au irosit prima minge de set, atac afară Raic, tot Raic a adus și punctul câștigător cu un atac pe diagonala terenului sălăjenior.

În setul patru gălățenii au pornit lansat, au condus 5-2, 10-7, 15-9 după un alt punct realizat de Ivan Raic. Formația din Zalău s-a apropiat la 15-13, după un time out, însă gălățeni au revenit, au preluat conducerea la 20-15, 24-20. Prima minge de meci a fost irosită de Cema, serviciu în fileu, dar imediat Terzic a închis meciul.

Omul meiului a fost Ivan Raic cu 28 de puncte. Ceilalți realizatori de puncte de la CSM Arcada au fost: Milos Terzic 12p, Ivan Mihalj 10p, Ivan Borovniak 8p, Julian Bisette și Vlad Cuciureanu câte 5p, Alexandar Kullo 2p, Paul Sanderson și Cema Carasco câte un punct.

CSM Arcada este pe locul doi în clasamentul grupei valorice 1-6 din Divizia A1 cu 46 de puncte, un punct mai puțin decât echipa de pe primul loc SCM Craiova. Pentru formația gălățeană urmează derby-ul campionatului de la Craiova, cu liderul SCM Craiova, 6 aprilie.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal