Nici din a patra încercare. United a cedat la limită finala Cupei

253
Foto: United Galați/Facebook
Foto: United Galați/Facebook

Vicecampioana ultimelor două ediții din Liga I, United Galați, a pierdut finala Cupei României. Formația gălățeană a cedat cu scorul 2-1, finala disputată la Călărași cu gazdele de la Dunărea Călărași.

Gazdele au intrat în avantaj, scor 2-1, după prima repriză. United a dominat repriza de debut, dar contrar cursului jocului, aproape de jumătatea primei reprize Dunărea Călărași a deschis scorul, după o câteva erori în defensiva gălățeană. Replica gălățenilor a venit imediat, brazilianul Neto a irosit o șansă importantă de egalare.

Formația din Călărași s-a desprins la 2-0, cu 6.13 înainte de pauză, după ce a marcat din lovitură de la zece metri. Antrenorul jucător al gălățenilor Florin Ignat a comis a șasea greșeală de echipă a gălățenilor, iar Dunărea a transformat penalitatea.

Daniel Araujo a dat semnalul revenirii gălățene. După ce a ratat din fața porții, de două ori în aceeași fază, brazilianul a redus din diferență cu un gol din lovitură de pedeapsă. Călărașiul a făcut a șasea greșeală, iar Araujo a transformat lovitura de pedeapsă cu 3 minute înainte de pauză.

Partea secundă a fost dominată categoric de United. Gălățenii au încercat în mai multe rânduri poarta echipei din Călărași, dar fără succes. Araujo, de două ori în debutul reprizei, Crăciun, cu 10 minute înainte de final, a trimis în bară din cădere, sau Borges au semnat cele mai importante ocazii ale gălățenilor.

Cu 3.30 înainte de finalul jocului Florin Ignat a riscat și a scos portarul. Cireș a preluat tricoul distinctiv. United a fixat formația din Călărași în propria jumătate, dar fără rezultat pe tabelă. Araujo a irosit cea mai mare oportunitate a formației gălățene.

A fost a patra finală de Cupă a formației gălățene. Prima prezență în finala Cupei a gălățenilor a fost în sezonul 2010-2011, finală pierdută în fața celor de la City us Târgu Mureș, la Târgu Mureș. În sezonul 2011-2012 gălățenii au pierdut finala Cupei în fața aceluiași adversar, scor 3-11, finală disputată la Iași, iar în ediția 2015-2016, finala a fost pierdută la limită, scor 2-3, în fața celor de la Autobergamo Deva, finală disputată la Deva.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal