CSM Phoenix CSU revine de la -13 și învinge Constanța

100

Echipa masculină de baschet CSM Phoenix CSU a încheiat meciurile de pe teren propriu din Grupa Galbenă cu o victorie. Formația gălățeană s-a impus cu scorul 81-74, în jocul cu ultima clasată din grupă, Athletic Constanța.

Gruparea gălățeană a avut de tras pentru a-și asigura victoria, trupa pregătită de Dragan Radovic s-a desprins în câștigătoare în partea a doua a jocului.

După primul sfert echipa din Constanța a intrat în avantaj, scor 21-16. La pauza mare gălățenii au intrat cu un ecart de 13 puncte, scor 34-47, cu ultimele puncte ale parțialului marcate de echipa din Constanța cu un coș de trei puncte pe sirenă, de la mare distanță, din apropierea propriului panou.

La reluare gălățenii au început cursa de urmărire. Repriza a doua a fost începută cu un parțial 7-0 de CSM Phoenix CSU. Perovic, cu o aruncare de afară a strâns diferența la 6 puncte, după trei minute de joc din a doua repriză. Constanța a preluat din nou inițiativa și s-a desprins la +11, cu 4.25 rămase de jucat din al treilea parțial. Formația gălățeană a continuat cursa de urmărire Dorris a marcat din interiorul semicercului și diferența s-a redus la -3, Dzeletovic a redus la un punct deficitul cu 2.15, iar Perovic a trecut formația gălățeană în avantaj, 56-55 în ultimul minut din sfertul trei. Scorul după trei sferturi a fost stabilit de echipa din Constanța după ce au transformat două din cele trei aruncări liber de care au beneficiat în urma unor vociferări a băncii tehnice gălățene.

În ultimul parțial Perovic, din două libere, a trecut formația gălățeană în avantaj, Constanța a revenit, pentru ultima oară în acest joc. Gălățenii cu o condiție fizică superioară, s-au desprins la 63-61, trei libere transformate de Dzeletovic, tot Dzeletovic, de la libere, a desprins decisiv formația gălățeană la +(, cu 4.50 înainte de final.

Pe parcursul jocului cu echipa din Constanța formația gălățeană a pierdut doi jucători din rotația de bază, Dordevic, eliminat în sfertul doi, și Miller accidentat la mână.

Cu 22 de puncte marcate Dzeletovic a fost cel mai bun marcator al jocului. Pentru formația gălățeană au mai punctat: Dorris 20p, Perovic 12p, Corpodean 9p, Dukity 8p, Dordevic 6p, Miller și Stan cîte două puncte.

Cu 4/5 la general CSM Phoenix CSU este pe locul 4 în Grupa galbenă și va juca pe terenul celor de la CSO Voluntari în ultima etapă din Grupa Galbenă.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal