Florin Ignat: Nu suntem încă în finală

121
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Vicecampioana Ligii I de futsal, United Galați, este la un pas de a patra finală de campionat (Liga I), a treia consecutivă. După victoria din derby-ul cu Autobergamo Deva, formația gălățeană conduce în Grupa semifinală B din Liga I cu 9 puncte, 5 puncte mai mult decât formația hunedoreană – principala contracandidată.

Chiar dacă formația gălățeană este ca și calificată în finală Florin Ignat, tehnicianul formației gălățene, consideră că echipa pe care o pregătește nu și-a asigurat, încă, locul în ultimul act al campionatului. Ignat își dorește o victorie în meciul de vineri, 19 aprilie, ora 18.00, Sala Sporturilor Dunărea, cu FK Odorheiu Secuiesc, pentru o abordare mai lejeră a meciului de la Deva, din ultima etapă a grupelor semifinale.

”Nu suntem încă calificați în finală, mai avem un joc acasă din grupa semifinală cel cu Odorhei pe care trebuie să îl câștigăm. După aceea, dacă o să câștigăm cu cei de la FK Odorheiu Secuiesc, o să ne bucurăm pentru calificarea în finală și sper să ne ducem în vacanța la meciul de la Deva”, a spus Florin Ignat. United este lider în grupa semifinală, 9 puncte, Deva este pe doi cu 4 puncte, iar harghitenii de la FK Odorheiu Secuiesc sunt pe trei fără puncte.

După jocul cu Deva, în care formația gălățeană s-a impus cu scorul 2-1, gălățeanul Florin Ignat a remarcat susținerea oferită echipei de către public. ”Un lucru foarte important, care mă bucură, este că sala a fost din nou plină și ne-au susținut”, a spus Ignat.

Imperial Wet Miercurea Ciuc – posibilul adversar din finală

În Grupa semifinală A Imperial Wet Miercurea Ciuc conduce cu 9 puncte, după ce s-au disputat meciurile din tur. Harghitenii sunt urmați de Dunărea Călărași, 4 puncte și Informatica Timișoara, fără puncte. Harghitenii au etapă de pauză în prima etapă din retur, urmând să joace cu Dunărea Călărași la 26 mai, la Călărași, și pe teren propriu cu Informatica Timișoara, 4 mai.

În finala Ligii I se vor întâlni cele două câștigătoare de grupe, United și Imperial Wet Miercurea Ciuc după clasamentele la zi. Finala se va disputa după sistemul trei victorii din cinci jocuri, cu meciul decisiv, dacă va fi cazul, în Harghita.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal