România debutează duminică la Mondialul din Estonia. CSMG reprezentat de trei jucători

495

Echipa națională de seniori a României va susține începând de duminică, 28 aprilie, meciurile de la Campionatul Mondial Divizia I, Grupa B, al treilea eșalon valoric.

Selecționata României este pregătită de slovacul Julius Penzes și gălățeanul Marius Trandafir, campionii României în acest sezon cu Corona Brașov, cei doi au condus și Dunărea Galați în sezonul 2016-2017.

În lotul echipei României au fost selecționați trei jucători de la CSM Galați – vicecampioana României, ucrainenii naturalizați Evgheni Emelianenko și Anton Butochnov, dar și căpitanul de la CSMG gălățeanul Adrian Irimia.

După debutul de duminică, de la ora 17.30, cu selecționata Estoniei, echipa României va juca luni, 29 aprilie, de la ora 13.00, cu Japonia. După o zi de pauză miercuri, 1 mai, de la ora 20.00, România va juca cu Polonia, urmând ca joi, 2 mai, începând cu ora 16.30, selecționata României sa întâlnească Ucraina. Grupa din Estonia va fi încheiată de România cu jocul de sâmbătă, 4 mai, de la ora 13.00, cu Olanda.

Conform clasamentului IIHF World Ranking echipa României este ea mai slab clasată dintre cele șase participante la grupa din Estonia. Tricolorii sunt pe locul 29 în lume, fiind vecini de clasament cu echipa Olandei, locul 28. Cea mai bine clasată în IIHF World Ranking, dintre echipele participante la Mondialul de la la Talin, este Polonia, locul 21, urmată de Japonia, locul 23, Ucraina, locul 24 și Estonia locul 26.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal