Vânătoriul a detonat bomba campionatului! Avântul a chinuit Zimbrul Sl. Conachi în Sâmbăta Mare!

898
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Etapa de Paște din primul eșalon județean a furnizat cea mai mare surpriză din campionat. Pe terenul din Vânători cei de la Avântul au remizat, scor 2-2, cu viceliderul campionatului Zimbrul Slobozia Conachi, după un meci intens cu accente dramatice, în care cele două echipe puteau da lovitura pe final.

Contrar tuturor așteptărilor gazdele au deschis scorul rapid, minutul 5, super execuție din marginea careului, din întoarcere a lui Claudiu Sima, la chiar prima fază la poarta formației din Slobozia Conachi.

Chiar dacă ”zimbrii” s-au năpustit asupra careului advers, defensiva condusă de căpitanul Dănuț Dajboc a rezistat, asta și datorită portarului George Tacu, omul meciului în remiza de la Vânători. ”Boboc” și ”Jardel” au fost principalele pericole pentru poarta lui Tacu, dar fără rezultat în prima parte.

Pe fondul dominării oaspeților, în minutul 32, formația din Vânători a plecat pe contraatac, Claudiu Sima a pasat în fața porții la juniorul Laurențiu Gheorghiu, iar acesta a marcat pentru un neverosimil 2-0, scor cu care s-a intrat și la pauză, nu înainte ca Moise (Jardel) să zguduie bara transversală a porții celor de la Vânători. Golul de 2-0 a fost contestat vehement de toată banca celor de la Slobozia Conachi care a pătruns pe teren.

În partea secundă s-a jucat după același scenariu, cu Vânătorul cantonat în propriul careu 16 metri. Golgheterul campionatului ”Boboc” nu a ajuns la o minge în careu, Năpîrlică a trimis din lovitură liberă de la aproape 20 de metri pe lângă poartă, portarul Tacu a scos de pe linia porții, fază la care oaspeții au solicitat gol.

George Tacu a fost învins prima oară după 17 minte de joc din repriza secundă. ”Jardel”, ajutat și de bară, a transformat magistral o lovitură de la aproape 20 de metri. La interval de câteva minute Tacu s-a remarcat după șutul lui Tudosă din interiorul careului.

La jumătatea reprizei secunde meciul a căpătat accente dramatice, Ionuț Andrei Brânzoi a fost făcut groggy după un duel în propriul careu și a avut nevoie de minute bune de îngrijiri medicale pentru a-și reveni. În disperare de cauză cei de la Vânători au apelat la serviciile Ambulanței, dar componentul celor de la Vânători și-a revenit până la intervenția celor de la Ambulanță.

La reluare formația din Slobozia Conachi a alergat disperată după egalare, Cosmin Dragomir a scos de pe linia porții, Radu, Tudosă, ”Jardel” și ”Boboc” nu au putut să îl învingă pe George Tacu portar aflat probabil la meciul sezonului. Spre finalul meciului Ionuț Guradeschi a irosit șansa lui 3-1, a trimis în bară, cum gazdele nu au marcat pentru desprinderea decisivă, oaspeții au salvat un punct la una din ultimele faze ale jocului prin golul marcat de Antofe.

Un egal cât o victorie pentru Avântul Vânători, echipa de lângă Galați pune o piedică serioasă celor de la Zimbrul Slobozia Conachi în lupta pentru titlu. După 21 de etape, cinci etape rămase de disputat, formația din Slobozia Conachi are un ecart de patru puncte față de echipa de pe primul loc CSU ”Dunărea de Jos”.

Echipa de start a celor de la Vânători a fost: George Tacu – Andrei Brânzoi, Dănuț Dajboc, Laurențiu Gheorghiu, Petrișor Gherghief, Ionuț Guradeschi, Alexandru Misăilă, Iulian Năstase, Emanuel Postolache, Cosmin Dragomir, Claudiu Sima. Au mai jucat: Lucian Ivan, Andrei Ivașcu, Cătălin Mîrza, Petrică Vintilă. Antrenor: Laurențiu Marcu.

Sandu Cernat a început meciul cu formula: Ionuț Constantinescu – Vlad Antofe, Cosmin Matei, Adrian Moroșanu, Iulian Năpîrlică, Marius Postelnicu, Laurențiu Radu, Adrian Scutaru, Petrișor Tudosă, Silviu Moise, Constantin Spînache. Formația din Slobozia Conachi a folosit o singură schimbare, a intrat Constantin Gonta în locul lui Adrian Moroșanu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal