Victorie pentru finală!

172
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Vicecampionii de la United au făcut un pas important spre a treia finală consecutivă de campionat după ce a învins Autobergamo Deva în derby-ul grupei semifinale B.

Formația gălățeană s-a impus cu scorul 2-1, după ce a revenit de la 0-1. Chiar dacă s-au marcat puține goluri, a fost un joc spectaculos cu multe faze de poartă.

La pauza s-a intrat la egalitate, scor 1-1. Cele două echipe au marcat golurile în minutul 18. Deva a deschis scorul, Jodas, minutul 17.10, United a egalat la 29 secunde distanță prin Mimi Stoica. Priam parte a fost dominată de formația din Deva, hunedorenii au irosit șanse importante de a marca. Obadă în mai multe rânduri nu a putut să îl învingă de Welington, iar când portarul brazilian al vicecampionilor a fost învins mingea a fost împiedicată să intre în poartă de Andrian Lașcu, cu pieptul de pe linia porții. Formația din Deva a trăit periculos în cea mai mare parte din repriza inaugurală, în minutul 9 gruparea hunedoreană a acumulat 5 greșeli, dar a jucat prudent și nu au comis-o pe a șasea.

În partea secundă United a echilibrat balanța în ceea e privește raportul ocaziilor. Crăciun a ratat prima ocazie a reprizei a doua, Ignat a scos doar corner, după ce a plecat furibund pe contraatac, iar șutul lui Budujel s-a scurs prin fașa porții formației din Deva. La cinci minute de la reluarea jocului în partea secundă United s-a desprins la 2-1, gol marcat de aniversatul zilei Kailom Borges, din pasa excelentă a lui Mimi Stoica. În finalul jocului Deva a căutat cu disperare golul, au jucat cu fly-goalkeper, dar defensiva United a rămas intactă în a doua repriză.


După victoria cu formația din Deva United conduce Grupa semifinală B cu 9 puncte, 5 puncte avans față de echipa de pe locul doi Autobergamo Deva. Cu o victorie în primul meci din returul grupelor semifinale, cu FK Odrheiu Secuiesc, în jurul datei de 20 aprilie, United va obține și matematic calificarea în finală și va aborda meciul de la Deva, din ultima etapă a grupelor semifinale, fără presiunea rezultatului.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal