Cătălin Geru, despre promovarea României în Divizia IA: ”La ce condiții și baze materiale avem performața este cu atât mai mare!”

1299
Foto: Prosport.ro

În direct la Lider Sportiv, Pro FM Lider FM, legenda hocheiului din România, gălățeanul Cătălin Geru a comentat performața istorică realizată de echipa națională de hochei a României, promovarea în Grupa A, Divizia I, al doilea eșalon valoric mondial.

Echipa națională de hochei a surprins pe toată lumea cu parcursul de la Campionatul Mondial Divizia I, Grupa B, din Estonia.

Este o super performanță, felicitări tuturor celor care au participat la această competiție, celor care au fost implicați, bravo lor, la ce condiții și baze materiale avem pentru hochei performața este cu atât mai mare. Ne gândim ca în București, în afară de patinoarul domnului Țiriac nu există nici un patinoar și nu știu dacă va fi vreo unul în următorii doi-trei ani, pentru că am înțeles că lucrările la patinoarul ”Flamaropol” au fost sistate, din ce am înțeles. Important este că băieții au făcut o performață mare chiar și în aceste condiții. Am învins Japonia, am bătut Polonia pe care nu i-am mai învins cred de 30-40 de ani, am învins Ucraina. De la meci la meci au demonstrat că locul întâi a fost luat meritat și bravo lor, felicitări, chiar mă bucur pentru ei și pentru hocheiul românesc.

Cum explici acest succes. De unde vine această performanță, de unde au venit aceste victorii ?

Din punctul meu de vedere am avut o generație de juniori valoroasă, ei au crescut de la an la an, au format un lot omogen, cu încă patru cinci jucători naturalizați, un portar slovac, din punctul meu de vedere cel mai valoros portar din Campionatul Național, cu încă doi-trei jucători din Ucraina, paradoxal, cu trei ucrainieni i-am bătut Ucraina și având și încă 4-5 jucători tineri de 19-20 de ani care joacă în campionatul Ungariei, un lucru benefic pentru ei. Bineînțeles toți cei care au contribuit și-au îndeplinit un obiectiv la care nu spera nimeni la începutul competiției. Noi statistic eram cotați la locul 5, eram cotați la retrogradare, locurile 5-6, din fericire am răsturnat toate calculele.

Crezi că această performață uriașă a echipei naționale va crea emulație în rândul copiilor. Te aștepți ca din ce în ce mai mulți copii să i-a drumul patinoarelor?

Mi-aș dori din suflet să creeze emulație această performață. Din păcate la hochei condițiile sunt destul de precare, hocheiul este un sport foarte costisitor, dar cu ajutorul unor oameni cu suflet, oameni cu bani care vor să ajute copii să practice un sport excepțional sperăm că vor veni și mai mulți copii din toamnă și mă refer pe partea Galațiului. Chiar m-aș bucura dacă din toamnă vor veni mai mulți copii la patinoar, pentru că este un sport super, deosebit.

Cătălin Geru este unul dintre cei mai titrați jucători români de hochei cu 150 de selecții la echipa națională și 14 ediții de Campionate Mondiale. Pe plan intern Cătălin Geru a fost campion al României cu Dunărea Galați și Steaua București.


FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal