Cătălin Savu: ”Ultimele cinci minute au fost de infarct!”

205
Foto: Sportul Ilustrat

CSU ”Dunărea de Jos” a remizat, scor 3-3, pe teren propriu cu Zimbrul Slobozia Conachi, după un joc în care a egalat la trei la chiar ultima fază. Imediat după meci am vorbit cu antrenorul liderului, profesorul Cătălin Savu, despre derby-ul campionatului, dar și următorul episod al rivalității, meciul de miercuri din Cupă.

-Aproape campioni ?

-Bine spus aproape. Ca și în meciul tur am egalat la ultima fază, iar chestia asta ne dă de gândit. Încă nu avem acei jucători care să știe când să rupă jocul, care să știe să joace un meci de asemenea intensitate. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru că au crezut până la ultima fază, deși, cinstit, ultimele cinci minute au fost crunte. Vreau să felicit și echipa din Slobozia Conachi pentru felul în care au jucat, cred că repriza a doua a fost cea mai bună făcută de ei vreodată, iar noi, se pare că la pauză ne-am crezut deja campioni. Prima repriză ne-a aparținut nouă, am avut 1-0, am avut două ocazii le-am ratat, repriza a doua trebuie să recunoaștem le-a aparținut celor de la Slobozia Conachi. Dar ăsta este fotbalul, de asta este frumos, vreau încă o dată să îmi felicit jucătorii pentru dăruirea din meciul de azi.

-Putem spune că au fost tei meciuri într-unul astăzi, prima repriză, a doua și cele cinci minute de prelungiri?

-Da, putem spune și acest lucru, mai ales că de la 2-1 pentru noi am avut două situații clare de a marca, nu am știut să profităm de ele, au întors scorul, s-a făcut 3-2, iar ultimele cinci minute au fost de infarct. Până la urmă l-am lăsat pe Oli să urce în atac și se pare că experiența lui Oli și-a spus cuvântul și a contribuit din plin la golul egalizator.

-Miercuri, un nou episod al rivalității?

Cinstit nu știu acum pentru Cupă cum vom aborda partidă, să-i băgăm pe cei care au jucat mai puțin. Pentru că finala Cupei, dacă e să ajungem acolo, se joacă exact cu o săptămână înainte de baraj. Așa am pățit și anul trecut, a venit acea relaxare mentală, chiar și fizic, au câștigat campionatul, au câștigat Cupa, s-au crezut deja promovați, a venit dușul rece din meciul tur de baraj, cu Făureiul, iar în retur nu am mai putut întoarce. Vom juca, vedem ce va fi, dar nu mă interesează în mod special Cupa.

– Va fi un meci destul de dificil și în Cupă, având în vedere că azi au fost egalați la ultima fază

-Va fi dificil, dar și pentru ei vă asigur. Acum, sunt relaxați n-ar fi exclus sa facă un meci mai bun fără presiune, încă nu știm să gestionam momentele de presiune din timpul meciului.


FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal