Concurență pentru casele de pariuri care activează în România

201

Cele douăzeci de case de pariuri care funcționează legal în România pot avea parte, în curând, de concurență din partea Statului reprezentat de Loteria Română.

Alexandru Croitoru, noul director general al Loteriei, a anunțat că strategia de dezvoltare pentru perioada următoare are ca prioritate componenta de pariuri sportive, care, în prezent, cuprinde doar clasicul Pronosport.

„Nu mai există acum pariuri la Loteria Română. Pariloto, cum i se spunea, a fost scos din 2014. Este o chestiune care ar trebui reintrodusă. Zona de dezvoltare este imensă în această direcție. Vreau să am din nou Pariloto și atunci aș intra într-o concurență directă cu casele de pariuri. Îmi doresc să reintroduc pariurile sportive, dar va dura ceva până se va putea întâmpla asta.

Va fi posibil doar dacă voi avea un mandat pe 4 ani. Îți trebuie o strategie bună, să vezi ce oferă cei din piață și să pot veni aproape de român, să te atrag să joci la mine. Trebuie să avem toate produsele: avem lozuri, avem loto, dar ne lipsesc pariurile sportive. E adevărat că în acest moment oamenii mai pot să joace la Pronosport, celebrul joc de pe timpuri”, a spus Alexandru Croitoru, într-un interviu acordat pentru Fanatik.

Ce este Pronosportul?

Formatul Pronosportului nu s-a schimbat „de când lumea”. Săptămână de săptămână, organizatorii aleg 13 meciuri de fotbal, în general din Italia (Serie A), dar mai nou pe bilete apar și selecții din Spania (La Liga). Jucătorul trebuie să dea un pronostic de tipul 1, X sau 2 (la pariurile online piața respectivă este denumită „rezultat final”). Nu există cote și nici miză, ci doar un preț al biletului, iar fondul de premiere se împarte la numărul de câștigători de la fiecare categorie:

Categoria 1 – pentru variantele cu cel mai mare număr de pronosticuri exacte (evident, numărul maxim este 13)

Categoria 2 – pentru variantele cu număr imediat inferior celei de la categoria 1 (dacă numărul de pronosticuri corecte pentru categoria 1 a fost 13, numărul de pronosticuri ghicite de câștigătorii la această categorie este 12)

Categoria 3 – pentru variantele cu număr imediat inferior celei de la categoria 2 (11 pronosticuri corecte, dacă mergem pe firul exemplului început)

Planul lui Alexandru Croitoru este ca la agenția de pariuri sportive care va funcționa sub tutela Loteriei Române să se joace atât online, cât și offline, ea urmând a se număra printre casele care oferă cele mai mari cote. Rămâne de văzut dacă proiectul se va concretiza.

Cine este Alexandru Croitoru?

Potrivit sursei citate, Alexandru Croitoru nu este la primul mandat în fruntea Loteriei Române, acesta deținând funcția de director general pentru o scurtă perioadă de timp, între 28 septembrie și 11 octombrie 2017. A demisionat din această funcție considerând că durata mandatului (de 4 luni) este prea scurtă pentru a implementa o strategie.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal