Derby decis la ultima fază!

636

Meciul dintre CSU ”Dunărea de Jos” și Zimbrul Slobozia Conachi și-a meritat statutul de derby al campionatului primului eșalon județean. După un meci nebun, cu răsturnări de scor, CSU ”Dunărea de Jos” și Zimbrul Slobozia Conachi au terminat la egalitate, scor 3-3, derby-ul campionatului cu golul egalării marcat de studenți la ultima fază a jocului!

Prima parte a jocului nu a fost prea ofertantă în spectacol. Slobozia a început mai bine și a irosit primele ocazii în debutul jocului. Studenții au echilibrat balanța, Perju, după un sfert de oră, a irosit prima ocazie a studenților, ocazie dublată de Țuiu, care a trimis puțin pe lângă poarta lui Comănescu.

După 23 de minute de joc studenții au concretizat ocaziile avute, Perju îi oferă o pasă lui Grigoraș, căpitanul ia o acțiune pe cont propriu și deschide scorul.

În partea secundă formația din Slobozia Conachi a ieșit montată pentru egalare, ”Jardel” (Silviu Moise) a lansat primele avertismente spre poarta lui Olaru.

Gruparea din Slobozia Conachi a revenit în joc în minutul 63, golgheterul campionatului Constantin ”Boboc” Spînache a marcat din lovitură de pedeapsă cu toată opoziția lui Bogdan Olaru, portarul de la CSU. Egalitatea nu a rezistat decât câteva zeci de secunde, în minutul 65 Alexandru Perju a trecut formația studențească în avantaj, scor 2-1.

Imediat formația din Slobozia Conachi a făcut o schimbare inedită, portarul cu care a început meciul Alin Comănescu a fost înlocuit de Ionuț Constantinescu. Decizia s-a dovedit inspirată, noul intrat a oferit siguranță echipei, iar în minutul 30, Frunză (de la Slobozia Conachi) a ”făcut” banda stângă, a trimis la poartă, ”Oli” a respins până la Tudosă care a reinstaurat egalitate.

Cum remiza nu le era suficientă ”zimbrii” din Slobozia Conachi au continuat în căutarea golului victoriei, iar în minutul 82 ”Boboc” a trecut pentru prima oară în acest joc Zimbrul Slobozia Conachi, gol marcat cu capul din interiorul careului.

În finalul jocului studenții au jucat totul pe atac, în minutul 95, ultimul al prelungirilor, au obținut o lovitură liberă în marginea terenului. În disperare de cauză portarul Bogdan Olaru a urcat în atac, mingea a fost aruncată în careu de studenți, iar omul derby-ului Alexandru Perju a marcat pentru 3-3 scorul final al jocului.

Cu remiza din derby CSU ”Dunărea de Jos” își menține avansul de patru puncte în fruntea clasamentului Ligii a IV-a cu trei etape înainte de finalul sezonului. Formația universitară are 65 de puncte, (21-2-0), față de cele 61 ale echipei din Slobozia Conachi, (19-4-0).

Miercuri, 15 mai, cele două echipe se vor întâlni din nou, de data asta în faza sferturilor de finală din Cupa României, cu formația din Slobozia Conachi gazdă. Jocul dintre cele două echipe a fost derby și în ceea ce privește numărul spectatorilor din tribună. Câteva sute de spectatori, printre care și fostele glorii ale fotbalului gălățean Claudiu Vaișcovici sau Gelu Popescu au populat tribunele imensului stadion Dunărea.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal