Dramatism în finală. United pierde primul joc al finalei după loviturile de departajare

132
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Vicecampioana ultimelor două ediții din Liga I, United Galați, a cedat primul meci din finala campionatului cu Imperial Miercurea Ciuc, după loviturile de departajare, scor 7-6.

Chiar dacă formația gălățeană a condus de două ori, 2-0 și 3-2, trupa lui Florin Ignat a fost învinsă în Harghita după loviturile de departajare.

La pauză United a intrat în avantaj, scor 1-0, gol marcat de Borges în minutul 5. La două minute de la reluarea părții secunde Octavian Cireș a desprins United la 2-0. Și a treia reușită a finalei le-a aparținut gălățenilor, dar a fost în proprie poartă, Constantin Burdujel a înscris un autogol.

United a condus în meciul de deschidere a finalei și cu 3-2, gol marcat de Araujo în al șaselea minut din repriza secundă, asta după ce în minutul 5 din a doua repriză harghitenii au egalat la 2. Formația din Miercurea Ciuc a egalat și la 3, în minutul 9 din a doua repriză, iar meciul a fost trimis în prelungiri. După două reprize de prelungiri în care nici una dintre echipe s-a trecut la penalty-uri, ultimul criteriu sportiv de departajare.

Welington Da Silva a apărat primul penalty, în fața fostului coechipier de la United Bogdan Covaci, dar Araujo a ratat și el. Harghitenii au marcat din a doua încercare, Lașcu a egalat, au urmat câte două lovituri de departajare transformate de cele două echipe, Burdujel și Cojoc au marcat pentru United, formația din Miercurea Ciuc a trecut din nou la conducere, dar marcatorul primului gol al finalei, brazilianul Borges a ratat, iar harghitenii au câștigat primul meci al finalei cu scorul 7-6, după loviturile de departajare. Marți, de la ora 19.30, este programat meciul doi al finalei, tot la Miercurea Ciuc.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal