Finala continuă. United revine de două ori și învinge Imperial Miercurea Ciuc în finala Ligii I

173

După două jocuri în care au cedat la limită, sau după loviturile de departajare, vicecampionii de la United au câștigat meciul trei din finala cu Imperial Miercurea Ciuc, cu scorul 5-3, după un meci în care formația gălățeană a revenit de două ori pe tabelă.

Harghitenii au intrat în avantaj, scor 1-0, la pauză. Golul deschiderii scorului a fost marcat de formația din Miercurea Ciuc cu 14 secunde înainte de finalul reprizei de debut, gol marcat de fostul jucător de la United, Bogdan Covaci după o greșeală în defensiva gălățeană. United a fost responsabilă cu ratările în prima parte, pe lângă bara lui Araujo aproape de gol au mai fost: Lașcu, Cireș sau Crăciun.

Cu 0-1 pe tabelă și 0-2 scorul general gălățenii au intrat deciși în partea secundă să întoarcă soarta finalei. Lașcu a avut prima ocazie a părții secunde, șut puternic la poartă, respins în corner de portarul harghitean. Burdujel a executat cornerul până la Cireș care a adus egalarea, în minutul 23. Egalitatea nu a rezistat prea mult pe tabelă, în minutul 26 Alvaro a trecut imperial Miercurea Ciuc în avantaj, scor 2-1, după o incursiune în defensiva gălățeană.

Vicecampionii de la United împinși de la spate de o sală incandescentă au continuat să spere în șansa lor și au luat cu asalt poarta harghitenilor. Daniel Araujo, de două ori singur cu portarul advers a dat semnalul revenirii, la jumătatea părții secunde căpitanul echipei naționale ”Mimi” Stoica a egalat la doi cu un șut din marginea semicercului de șase metri. Golul lui Stoica a descătușat formația gălățeană, Borges a trimis pe lângă portată, iar Crăciun, în minutul 33, din pasa antrenorului jucător Flori Ignat a trecut United pentru prima oară în avantaj în meciul trei al finalei. Imediat după ce a încasat golul trei Cosmin Gherman, antrenorul harghitenilor a jucat cu fly goalkeeper, iar decizia fostului antrenor de la United a fost taxată de actualul tehnician al gălățenilor, Florin Ignat, în minutul 34, a trecut United în avantaj 4-2, cu un gol marcat din marginea propriului semicerc de șase metri.

Harghitenii au continuat fără portar clasic între buturi, iar băieții lui Florin Ignat și-au mai încercat de câteva ori șansa. În ultimul minut s-a mai marcat de două ori, frații Matei au colaborat la golul de 4-3, marcat în minutul 39.27, dar scorul final 5-3 a fost stabilit de Florin Ignat cu un nou gol în porta goală din aceeași poziție din marginea semicercului de șase metri.

După trei meciuri din finala campionatului Ligii I United este condusă cu scorul general 1-2 de Imperial Wet Miercurea Ciuc, iar marți, de la aceeași oră 18.45, se va juca meciul patru al finalei.


FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal