Moment de reculegere în memoria lui Costel Timofte la derby-ul din sferturile Cupei

671
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Înaintea începerii ”finalei” din faza sferturilor de finală a Cupei României -faza județeană, cele două echipe implicate în duel, Zimbrul Slobozia Conachi și CSU ”Dunărea de Jos” au păstrat un moment de reculegere în memoria lui Costel Timofte ”Gimi”, jucătorul celor de la Zimbrul Slobozia Conachi, decedat zilele trecute în Germania.

”O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens! Profund îndurerați anunțăm dispariția neașteptată a unei persoane iubite fotbalist al echipei CS Zimbrul Slobozia Conachi, Costel Timofte (Gimi). Nimeni nu este întrebat când dorește să-și ia rămas bun de la această lume. A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere. Fie ca bunul Dumnezeu să poată alina durerea familiei și să-i odihnească sufletul! Drum lin printre îngeri suflet curat!”, a fost mesajul postat de clubul din Slobozia Conachi pe pagina de facebook.

Costel Timofte ”Gimi” – a început fotbalul la Ancora Galați. A jucat la Rapid București, în echipă cu Nicolae Stanciu fostul căpitan al bucureștenilor. A jucat în Germania, în Liga a IV-a, apoi a revenit în fotbalul județean gălățean unde a activat la: Viitorul Costache Negri, Victoria Independența, Ancora Galați, în anul 2000. În ultimii trei ani a jucat la Zimbrul Slobozia Conachi, după care a plecat în Germania unde activa la o echipă de Liga a IV-a. A murit pe teren, la un antrenament. Și-a dedicat viața fotbalului și familiei.

Moment de reculegere și la Independența

Trecerea în neființă a lui Costel Timofte a fost comemorată și la meciul din etapa a 23-a din Liga a IV-a dintre Victoria Independența și Unirea Braniștea. Înaintea începerii meciului s-a ținut un moment de reculegere, iar jucătorii celor două echipe au evoluat cu banderole negre pe braț. În cariera lui Costel Timofte a jucat și pentru Victoria Independența.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal