Performață istorică. România a promovat în eșalonul doi mondial!

1015
Foto: IIHF.com

Echipa națională de hochei a României a reușit o performață istorică. Formația pregătită de Julius Penzes și Marius Trandafir a câștigat grupa B din prima Divizie Mondială și a promovat în al doilea eșalon valoric mondial.

Meciul de care depindea promovarea în eșalonul superior a fost câștigat de România cu scorul în fața selecționatei Olandei cu scorul 3-1 (1-0, 1-1, 1-0). Biro Gergo a deschis scorul în minutul 4, iar Attila Goga a desprins România la 2-0 în minutul 21. Olandezi au redus din diferență în minutul 38, iar scorul final a fost stabilit de Balasz Peter, gol marcat în minutul 59 în poarta goală a Olandei.


Selecționata României a câștigat grupa de la Mondialul din Estonia cu 13 puncte după victoriile: 4-3, după loviturile de departajare, cu Estonia, 3-2 cu Japonia, 3-2, în prelungiri, cu Polonia, 5-1 cu Ucraina și 3-1 cu Olanda. Sezonul viitor România va juca în Grupa A a Diviziei I alături de: Belarus, Coreea de Sud, Kazakhstan, Ungaria, Slovenia sau Lituania, Mondialul IA este în plină desfășurare.

Lotul României de la Mondialul din Estonia:

Portari: Patrick Polc și Toke Zoltan, ambii de la Corona Brașov.

Fundaşi: Bors Huba-Ferenc (Corona Braşov), Pavlo Borisenko (ASC Corona Braşov), Farkas Tamas (SC Miercurea Ciuc), Goga Attila (ACSH Gheorgheni), Gyorfy Tihamer-Laszlo (SC Miercurea Ciuc), Mihaly Ede (Corona Braşov), Sallo Alpar (SC Miercurea Ciuc), Evgheni Emelianenko (CSM Galaţi);

Atacanţi: Biro Gergo (Corona Braşov), Anton Butocinov (CSM Galaţi), Eduard Căşăneanu (SC Miercurea Ciuc), Mircea-Cristian Constantin (ACSH Gheorgheni), Csergo Hunor (ACSH Gheorgheni), Roberto Gliga (Corona Braşov), Adrian Irimia (CSM Galaţi), Molnar Zsombor (Corona Braşov), Peter Balazs-Szabolcs (Corona Braşov), Reszegh Tamas (SC Miercurea Ciuc), Rokaly Szilard (SC Miercurea Ciuc), Daniel Trancă (Corona Braşov).

Antrenori: Julis Penzes și Marius Trandafir.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal