Se vede titlul. Victorie în minimum de seturi pentru CSM Arcada

181
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Echipa masculină de volei CSM Arcada mai are un pas până la primul titlu din istorie. În penultima etapă de campionat formația gălățeană s-a impus în minimum de seturi, scor 3-0, în fața celor de la SCM Craiova, echipa de pe locul trei.

Spre deosebire de precedentele jocuri de pe teren propriu când ceda câte un set, în meciul cu formația din Craiova echipa condusă de pe margine de Sergiu Stancu s-a impus în minimum de seturi, cu ușoare emoții în finalul jocului.

Primul set a fost câștigat de CSM Arcada cu scorul 25-22. Doar începutul de set a fost echilibrat, ultimul moment de egalitate a fost la 11-11. Ivan Raic cu o dublă și Vlad Cuciureanu a semnat desprinderea gălățenilor la 14-11. Milos Terzic a ieșit la rampă și a desprins gazdele la 22-18, pe final setul a fost închis de punctele reușite de omniprezentul Ivan Raic.

Gălățenii s-au impus mult mai clar în al treilea parțial, scor 25-20. CSM Arcada a fost la conducere aproape pe tot parcursul parțialului. Craiova a condus 8-7, formația gălățeană a reveni și a egalat, iar ultimul moment de echilibru în parțial a fost la 14-14. Asul lui Bisette și trei puncte consecutive realizate de Terzic, plus un serviciu în fileu al craiovenilor, au desprins CSM Arcada la 18-14. Terzic, cu un as, a desprins formația gălățeană la 21-16, Bissette a îngropat mingea în terenul advers, după ce a obținut un blocaj câștigător, iar Raic a închis setul secund la 25-20.

Al treilea parțial a fost câștigat de CSM Arcada cu scorul 26-24, după un parțial echilibrat așa cum o arată și scorul final. CSM Arcada a condus cu 8-7 și 16-14. Echilibrul s-a menținut până în final, CSM Arcada s-a desprins la 22-20 după un as al lui Sanderson, Laurențiu Lică a oferit prima șansă de meci gălățenilor, 24-22, după un serviciu direct în fileu, Craiova a egalat la 24, însă CSM Arcada s-a desprins la 25-24, după o greșeală a oaspeților decizie a arbitrilor vehement contestată de jucătorii Craiovei. Olteanu, de la Craiova, (a făcut dubla în opinia arbitrilor), oltenii au făcut scandal, dar punctul final al jocului a fost făcut de Lică după o eroare neforțată.

Cu 20 de puncte realizate căpitanul de la CSM Arcada, Ivan Raic, am fost omul meciului. Pentru CSM Arcada au mai punctat: Terzic 12p, Bissette 5p, Cuciureanu 4p, Sanderson, Borovnjak, câte trei puncte.

Cu o etapă înainte de finalul campionatului CSM Arcada conduce cu 68 de puncte, 2 puncte avans față de echipa de pe locul doi VM Zalău, 66 de puncte. Sălăjenii au câștigat trei puncte în jocul de la București cu cei de la CSM. Campioana se va decide în urma meciurilor din ultima etapă, sâmbătă, 4 mai, CSM Arcada va juca în Capitală cu cei de la Steaua, în timp ce VM Zalău va juca pe teren propriu cu Dinamo.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal