United începe lupta pentru titlu la Miercurea Ciuc

151
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Federația Română de Fotbal a stabilit datele la care se vor disputa meciurile din finala campionatului Ligii I. Vicecampioana ultimelor două ediții, United Galați, va juca pentru a patra oară cu titlul de masă, de data aceasta contra harghitenilor de la Imperial Wet Miercurea Ciuc.

Finala este programată să se joace după sistemul trei victorii din cinci jocuri. Lupta pentru titlu va demara la jumătatea lunii mai, luni și marți, 13-14 mai, în ambele zile de la ora 19.30, cu două jocuri la Miercurea Ciuc. Duminică, 19 mai, este programat primul meci de la Galați, iar dacă va fi cazul se va juca și meciul patru, a doua zi, 20 mai, la Polivalentă.

Meciul decisiv, dacă va fi cazul, este programat să se dispute în Harghita sâmbătă, 25 mai. Formația din Miercurea Ciuc are avantajul meciului decisiv pe teren propriu datorită clasării superioare de la finalul sezonului regulat, chiar dacă pe parchet fotbaliștii de la United au câștigat sezonul regulat. Actuala ediție de campionat a fost începută de United cu o depunctare de trei puncte dictată de FRF.

Pentru formația gălățeană este a patra finală de campionat, a treia consecutivă. Prima prezență în finala Ligii I a clubului United a fost în sezonul 2010-2011, finală pierdută de gruparea gălățeană cu scorul general 2-0 în fața celor de la City us Târgu Mureș. În sezonul 2016-2017 gălățenii au pierdut finala în fața celor de la Autobergamo Deva, cu scorul general 2-3, echipă al cărei antrenor-jucător era Florin Ignat, actualul tehnician de la United, iar sezonul trecut United a cedat finala cu scorul general 0-3 în fața celor de la Informatica Timișoara.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal