CSU ”Dunărea de Jos” duce mai departe sportul la nivel studențesc. ”Suntem singura echipă cu adevărat universitară din țară”

255

(Re)înființat în vara anului 2017, ca și continuator a vechiului club CSU Galați, Clubul Sportiv al Universității ”Dunărea de Jos” a realizat eventul campionat – Cupă, în cele două sezoane cât a evoluat la nivel județean. Despre ultimul titlu câștigat de formația studențească a vorbit la finalul festivității de premiere prorectorul Universității, Ștefan Baltă, cel care este și președintele Clubului Sportiv al Universității.

”A fost un sezon greu, dar un sezon frumos. Am reușit să câștigăm campionatul fără înfrângere, dar am ajuns la cel mai important moment din acest sezon, barajul de promovare în Liga a III-a”, a spus prorectorul Ștefan Baltă.

CSU ”Dunărea de Jos” Galați a câștigat campionatul Ligii a IV-a gălățene cu 74 de puncte, din 26 de jocuri, 24 de victorii, două remize, fără înfrângere, golaveraj 131-13. Formația universitară a încheiat campionatul cu șase puncte mai mult decât echipa de pe locul doi, Zimbrul Slobozia Conachi, echipă cu care s-a luptat pentru titlul de campioană județeană.

Prorectorul Ștefan Baltă a subliniat că lotul cu care CSU ”Dunărea de Jos” a evoluat în cele două sezoane de la (re)înființare este format în exclusivitate din studenți ai universității gălățene, scopul clubului gălățean fiind acela de a continua tradiția sportului la nivel universitar. ”Până la urmă suntem singura echipă cu adevărat universitară din țară, formată din studenți. Suntem ceva unicat în acest moment în România și cred că putem să ducem sportul acesta studențesc mai departe”, a spus Ștefan Baltă.

Dacă va reuși accederea în eșalonul trei clubul universitar are planuri mari și își propune, în următoarele sezoane, chiar o promovare în liga secundă. ”Noi sperăm anul următor să facem o figură frumoasă în Liga a III-a și să ne clasăm undeva pe podium, nu neapărat să reușim să ne ducem în Liga a II-a, dar în următorii ani sper să reușim să promovăm chiar mai departe”, a încheiat Ștefan Baltă.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal